SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Gimo IF HC
1 - 2
FOC Farsta IF
Gimo IF HC1 - 2FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 09 februari, 19:30
Plats:Gimo Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:16:25, Bussen vid Farsta Ishall färdigpackade
Aktivitetsinfo: 16:30 Bussen avgår exakt på tid
18:20 Ankomst till Gimo Ishall
18:25 Materialvård
18:35 Uppmjukning
18:50-19:10 Isvärmning
19:30 Nedsläpp
Seger i OwerTime mot Gimo
2024-02-10 12:16
Calle Mogård ensam med målvakten men dessvärre kunde Oskar Nelson och Julian Bjurulf konstatera att chansen till ledningsmål missades

Två värdefulla poäng lyckades vi ta med oss hem från Gimo i Fredagskvällens bortamatch. FoC seger med 2-1 (0-0, 0-0, 1-1 och 1-0) efter att Marcus Glansborg avgjort, i spel 4 mot 3, i Ower Time. Poängen var lika viktig som mycket välförtjänt då vi var det bättre laget i den större delen av matchen och skapade många målchanser framåt men vi bjöd också på några vassa chanser till Gimo och vi hade tur att vår målvakt Robin Sundqvist storspelade och som räddade några puckar där några av oss trodde det skulle bli mål för Gimo.

 

Dessvärre blev matchen ryckig på ett annat sätt också eftersom den bröts med långa avbrott . I i mitten av den 1:a perioden vår det först vår båsdörr som gick sönder vilket förorsakade ett långt avbrott på drygt 10 minuter och i mitten av den 2:a perioden gick också plexiglaset nere i ett av hörnen sönder vilket förorsakade ett nytt långt avbrott. 

Vi inledde annars matchen på ett bra sätt och redan i den första matchminuten skapade vi ett rent friläge för Alexander Söderman-Persson som efter ett fint pass från Kevin Göransson tog emot pucken på offensiva blå varefter han blev ensam med målvakten och från nära håll försökte lägga pucken mellan benskydden på Gimos målvakt men dessvärre täppte målvakten till luckan. Strax därefter fick vi möjlighet att spela i numerärt överläge efter att Gimo dragit på sig en utvisning. Dessvärre rann även möjlighet ut i sanden. Konstateras kan att skärpan i avsluten lyste med sin frånvaro och trots att vi hade 16 skott på mål under perioden lyckades vi inte överlista Gimos målvakt. Gimo hade 11 skott på mål.

 

Den andra perioden blev en avslagen historia där inget av lagen fick sitt spel att fungera även om det skapades några chanser åt båda håll. Vi själva fortsatte med att slarva i passningsspelet och skärpan i avsluten fanns heller i denna period inte där. Skotten i perioden blev 11-7  till vår fördel.

 

Den tredje perioden inleddes med ett högre tempo från vår sida och vi fick till några riktigt bra anfall där vi bet oss fast i Gimos försvarszon och stressade Gimos försvar på ett bra sätt. I den 8:e matchminuten drog Gimo på sig en utvisning varvid vi, efter några försök, fick till ett bra spel i anfallszonen och pucken snurrade runt mellan våra spelare och avslutades med att Felix Johansson i backposition spelade tvärs över banan till William Kroon som sköt mot mål varefter pucken tog på en av Gimos backar och studsade till William Lindh som från nära håll sköt pucken i mål.  Efter målet kändes det som om det skulle lossna för oss och vi skapade också några vassa målchanser men i stället drog vi dessvärre på oss en utvisning uppe vid den offensiva blå. Vi spelade bra i det efterföljande boxplay spelet och gav Gimo inga direkta målchanser men dessvärre kom ändå kvitteringen genom ett slump mål där pucken studsade på vår målvakt och in i mål. Trots en intensiv forcering i slutet av perioden lyckades vi inte göra några fler mål under ordinarie speltid. När det återstod 2 sekunder av den ordinarie speltiden drog Gimo dessbättre på sig en utvisning vilket gav till följd att vi fick inleda förlängningen i spel 4 mot 3 vilket vi också utnyttjade genom Marcus Glansborg som satte pucken i nät, och fastställde därmed slutresultatet till 2-1, på passning från Kevin Göransson och Felix Johansson. 

 

Sammanfattningsvis var det ingen bra match från vår sida. Passningsspelet var dåligt varför passningarna på "bladet" var sällsynta och skärpan i avsluten var i princip obefintlig. Vi hade totalt 34  skott på mål och Gimo hade 25 men i vårt fall hade vi minst lika många skott som gick på sidan av eller över målburen vilket måste förbättras om vi skall vinna de återstående två matcherna i fortsättningsserien.

 

Nu väntar en ren seriefinal på tisdag då vi möter Norrtälje på bortaplan innan vi avslutar serien på fredag med match mot IFK Österåker hemma i Farsta Ishall. Veckan därefter börjar PlayOff till Kvalserien. Vilken motståndaren blir blir troligtvis klart först efter matchen mot Österåker.

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners