SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
3 - 4
Norrtälje IK
FOC Farsta IF3 - 4Norrtälje IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 16 januari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Samling
19:00-19:15 Isvärmning
19:30 Matchstart
Förlust med 3-4 efter förlängning mot Norrtälje
2024-01-17 14:00
En jublande William Kroon efter att Kim Miller (34) har kvitterat till 1-1. Med på bilden är också Felix Johansson och Filip Beiron

Gårdagskvällens match mot Norrtälje blev en jämn match som gick till förlängning innan segraren korades. Vid full tid stod det 3-3 varefter förlängning vidtogs i vilken Norrtälje avgjorde till en 4-3 seger efter 3:18 in i förlängningen. Periodsiffrorna blev 0-1, 2-2, 1-0 och 0-1. Gästerna kunde alltså åka hem med 2 poäng emedan vi fick nöja oss med 1 poäng.  Tack vare denna poäng, som vi räddade hem genom det oavgjorda resultatet vid full tid, behåller vi trots förlusten serieledningen med 1 poäng före Nynäshamn som ligger 2:a. 

Att det skulle bli en jämn och svår match kunde man se redan i matchens inledning då några av Norrtäljes spelare visade upp både snabbhet och kreativitet. Efter en trevande början på matchen där lagen kände på varandra ådrog sig, i den 5:e matchminuten, Norrtälje en utvisning vilket väckte förhoppningar om ett ledningsmål. Men förhoppningarna grusades å det grövsta då vi dessvärre inte fick någon ordning på vårt PP-spel och i stället tog Norrtälje ledningen i det numerära underläget. Målet tillkom efter det att vi slarvat med en passning i anfallszon och Norrtälje därefter kunde förpassa pucken till vår försvarszon där vi återigen slarvade med pucken så att Norrtälje fick en 2 mot 1 situation som resulterade i att Norrtälje  gjorde mål på en retur från sargen efter att vår målvakt Robin Sundqvist räddat det första skottet. I slutet av perioden vaskade vi fram några ett friläge och några 2 mot 1 situationer dock utan att lyckas få pucken över mållinjen. Trots att perioden var jämn och att vi stundtals förde matchen hade vi bara 3 skott på mål emedan Norrtälje noterade för 12 skott.

 

I den andra periodens inledning fick vi till lite mer press på Norrtäljes backar vilket resulterade i att vi bet oss fast på ett bättre sätt i anfallszonen och kvitteringen till 1-1 var en direkt frukt av  den pressen då  Kim Miller styrde in en passning från William Kroon efter att Felix Johansson hårt forecheckat sin back och arbetat fram pucken till William. Strax efter målet fick vi återigen möjlighet att spela 5 mot 4 efter att Norrtälje på nytt dragit på sig en utvisning. Dessvärre kunde vi inte heller denna gång utnyttja det numerära överläget och när Norrtälje blivit fulltaliga kom i stället, som en kalldusch, Norrtäljes ledningsmål till 2-1 på en styrning framför mål efter Norrtäljes back lagt ett handledsskott mot mål. Minuten därefter drog vi själva på oss en något onödig utvisning som dessvärre blev kostsam då Norrtälje utnyttjade det numerära överläget och utökade sin ledning till 3-1. Efter det baklängesmålet märktes från vår sida en förbättring av skärpan i spelet och i slutet av perioden kom också belöningen efter att Calle Kimell vunnit en tekning i anfallszonen tog Isac Guve-Törling hand om pucken och spelade den snett bakåt till William Lindh som som från sin  backposition direktsköt ett skott som gick i mål bakom den skymde målvakten och reduceringen till 2-3 var ett faktum. 

 

I början av den tredje perioden fick vi återigen möjlighet att spela PowerPlay men dessvärre skapade vi inte heller denna gång någon målchans. I stället kom vår kvittering något senare efter att Viktor Hejdenberg forecheckat Norrtäljes back bakom Norrtäljes mål och grävt fram pucken till Elias Persson som sin tur snabbt friställde Philip "Honken" Holmqvist som enkelt satte pucken i nät och kvitterade till 3-3. Några minuter därefter drog Norrtälje återigen på sig en utvisning och vi fick ännu en gång möjlighet att spela 5 mot 4 och ta ledningen i matchen men dessvärre skapade vi inte heller denna gång några farligheter varför det oavgjorda resultatet stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning.

 

I förlängningen skapade vi redan i det första anfallet en 2 mot 1 situation som vi dessvärre brände genom att skjuta pucken på utsidan av målet. Därefter hände inte speciellt mycket förrän i Norrtälje, på en spel vändning, också skapade sig en 2 mot 1 situation vid vilken de avgjorde matchen genom att göra sitt 4:e mål och fastställa slutresultatet till 3-4.

 

Eftersom att vi fick med oss 1 poäng, genom det oavgjorda resultatet vid full tid, är vi fortfarande serieledare inför nästa serieomgång som är nu på fredag då vi har bortamatch mot IFK Österåker. I serien som är mycket jämn ligger Österåker på en 4:e plats med 1 poäng mindre än oss.

 

Efter matchen mot Österåker är det en veckas matchuppehåll  varefter serien för vår del börjar med en hemmamatch tisdag den 30 januari då Vallentuna/Ormsta kommer på besök.


<< Tillbaka

 
 
Partners