SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Foc Farsta IF
vs
Åkers/Strängnäs HC
Foc Farsta IFvsÅkers/Strängnäs HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 29 september, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Ett effektivt Åker/Strängnäs tog revansch
2023-09-30 14:00
Kim Miller försöker sig på ett skott mot ett täckande Åkers försvar emedan broder Max är beredd på att assistera.

I gårdagskvällens träningsmatch i Farsta Ishall tog ett effektivt Åker/Strängnäs revansch för förlustmatchen mot oss. tidigare iveckan. Slutresultatet blev 7-2 till gästerna trots att det var FoC Farsta som i större delen av matcheen förde spelet. Men Åkers spelarna var effektiva framför mål och tog till vara på både bjudningar och misstag som vi gjorde. Deras två första mål kom dessutom till efter att vi dragit på oss utvisningar. Dessvärre var effektiviteten, som Farsta spelarna visade upp i bortamatchen mot Åkers tidigare i veckan, helt borta. Denna kväll skapade laget massor av chanser och vann dessutom skotten med 37-28 men missade dessvärre mång givna målchanser och dessutom några lägen där man var helt ensam med Åkers målvakt. 

Den första perioden började med att en Åkers spelare drog på sig en utvisning redan efter 27 sekunder och vi fick möjligheten att spela i numerärt överläge dock utan att få etableing av vårt PP spel i deras försvarszon.. Strax efter att haftdenna möjlighet drog vi själva på oss en utvisning men som vi utnyttjade på bästa sätt genom att Oskar Nelson forecheckade, högt i anfallszon, sin back så hårt att han kunde sno åt sig pucken av honom och därefter sätta den i nät och ge oss en 1-0 ledning.  Glädjen blev dock kortvarig då Åker omgående därefter och under samma utvisning etablerade sitt PP-spel i vår zon varefter Åkerspelaren Oscar Sjölander satte kvitteringspucken i vår målvakts, Oskar Tördal, vänstra kryss efter 4:20 Efter 12:04 åkte vi på nästa utvisning och återigen visade Åker prov på effektivitet då de spelar powerplay och Max Eriksson gav  gästerna ledningen med 2-1 efter 13:47. Innan perioden var slut drog vi på oss ytterligare en utvisning som vi dessbättre klarade av utan att Åker tilläts göra något ytterligare mål. Skotten i perioden blev 14-9 till oss,

 

I början av den andra perioden drog vi på oss två utvisningar som dessbättre också blev resultatlösa. Efter 7:49 in i perioden tilldelades Åker en utvisning efter en boarding vilken vi utnyttjade i utvisningens slutskede då Emil Wulff skött ett skott på mål som målvakten släppte retur på och Isac "GT" Tuve-Törling och slog in kvitteringspucken till 2-2. Men glädjen blev kortvarig då Åker kunde återta ledningen efter ett långt anfall som avslutades med att Max Eriksson kunde prickskjuta in 3-2 pucken för Åker. Dessvärre kom nästa kalldusch bara 15 sekunder senare då ett felpass bakom vårt mål gjorde att Åker kunde frispela sin framför mål ståendes Hugo Nilsson som bara hade att direkskjuta pucken i mål till 4-2. Endast c:a 4 minuter därefter tappade vi pucken i anfallszonen och en av Åkers backar lyfte ut pucken högt över vår back, som var placerad på blå linjen, så att den gled långt ner i vår försvarszon varefter Åkers turligt kunde utöka sin ledning tlll 5-2 efter att pucken, vid det påföljande skottet, studsade på en av våra spelare och friställde Åkersspelaren Marcus Isberg som bara hade att stöta in pucken i mål. Innan perioden var slut fick vi chansen att spela 5 mot 4 dock utan resultat trots att vi hade flera fina chanser. Skotten i perioden blev 15-11 till oss.

 

Den sista perioden började med att vi efter en minut fick ett friläge som dessvärre inte resulterade i mål och i anfallet därefter tog vårt skott på benskyddet på en av Åkers backar och studsade ut i mittzonen varefter Åkers startade en kontring som resulterade i att de, genom Marcus Isberg, utökade sin ledning till 6-2. Slutresultat 7-2 fastställde därefter Max Eriksson efter 45,28. Under den resterande delen av matchen pressade vi på för en reducering men Åkers målvakt stod i vägen. Skotten i perioden slutade 8-8.

 

Trots att förlusten blev målmässigt stor gjorde grabbarna en mycket bra match och var det bättre laget i den större delen av matchen. Man kan konstatera att med lite mindre individuella misstag samt mer skärpa både i passningsspelet och i avslutningarna kommer laget att höja sin kvalitë ordentligt. 

 

Detta var den sista träningsmatchen inför seriestarten som sker nästa fredag med för vår del bortamatch mot Nynäshamn. Den första seriematchen i Farsta Ishall blir mot Älta klockan 19:30 fredagden 13 oktober 


<< Tillbaka

 
 
Partners