19:30. Matchstart
Blek insats i returmötet mot Älta
2023-01-18 15:00
Isac Guve Törling och Alexander Söderman Persson framme och irriterar vid mål

Tisdagskvällens match mot Älta, som slutade med siffrorna 2-7, blev en match "vi helst vill glömma så fort som möjligt" som flera av våra spelare sa efter matchen. Vid bortamatchen mot Älta fungerade allt och femmorna höll i hop och vi dominerade spelet i alla tre perioderna. I gårdagskvällens match var det precis tvärtom lagdelarna hölls inte ihop och spelarna tog inte jobbet vilket innebar att Älta fick dominera matchen.

Att inte laget var "påslaget" kunde vi konstatera redan i mtachens inledning där Älta skapade frilägen direkt och redan efter 2:23 tilläts Ältas Erik Frendelius, placerad bakom målet, peta in pucken "köksvägen" i mål. Kvitteringen kom dock bara några minuter därefter genom Kevin Göransson som, efter en brytning av Philip Baczek, snodde åt sig pucken i egen zon och avancerade på egen hand in Ältas försvarszon och distinkt satte pucken i krysset. Efter 8:43 tog vi också ledningen genom Isac Guve Törling som satte 2-1 efter ett fint förarbete av Alaexander Söderman Persson. Här trodde nog många av oss att även denna match skulle gå vår väg men dessvärre kvitterade Älta till 2-2 efter 12:58. Målet tillkom genom en kontring efter det att pucken,  precis innanför den offensiva blå linjen, hoppat över skridskon på vår back varefter Älta forwarden fri yta att åka över hela banan och sätta pucken mellan benen på vår målvakt Robin Sundqvist.

I den andra perioden var Älta mycket effektivare än vad vi var och de sköt hela 20 skott vilket brukar resultera i att man gör mål och det blev inget undantag den här gången heller då Älta gjorde fyra mål på de 20 skott de sköt under perioden. Vi hade också några vassa chanser men dessvärre förvandlade vi inte dessa till mål emedan Älta lyckades göra mål även på halvchanser och chansskott. Älta var dessutom effektivare i spel 5 mot 4 där de gjorde två mål på totalt fyra utsvisningar emedan vi inte lyckades göra något mål trots att vi fick chansen att spela 5 mot 4 vid fem tillfällen.

Den tredje perioden blev en period där vi fick föra spelet större delen av perioden då Älta mer eller mindre bevakade sin ledning. De utökade sin ledning till 7-2 i den senare delen av perioden då deras 4-målsskytt, Adam Bodin, enkelt fick dribbla sig igenom vårt försvar och med ett handledsskott från 6-7 meter sätta pucken i mål.

Nu gäller det att glömma denna match och ladda om och göra en bra match mot KTH i FuturHallen på Östermalms IP kl. 20:30 nu på fredagkväll.