SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Nyköpings AIK
3 - 6
FOC Farsta IF
Nyköpings AIK3 - 6FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 03 februari, 19:30
Plats:Lilla Hallen
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:16:30, Farsta Ishall Bussen
Aktivitetsinfo: 16:30 Packade och klara samt lastning
16:45 Bussen avgår
18:15 Ankomst till Nyköpings B-hall
18:30 Materialvård
18:45 Uppvärmning
19:05 Påklädning
19:20 Matchsnack
19:30 Matchstart
Skriv i kommentarsfältet om du vill ha kycklingsallad Ni som vill ha mat wishar 50 kr till  1230681601
Seger mot Nyköping
2023-02-04 12:28
4-målskytten Alexander "SP" Söderman Persson tar emot lagkompisarnas hyllning efter att ha reducerat till 1-2

I fredagskvällens viktiga bortamatch mot tabelltrean Nyköping stärkte vi våra möjligheter till att bli tvåa i serien. Matchen slutade med seger för oss med 6-3 efter att Alexander "SP" Söderman Persson haft stor målfest genom att göra våra fyra första mål. Matchen började annars dåligt för oss och under de första 13 minuterna var vi inte påkopplade varför Nyköping fick göra lite hur de ville. Det var först efter att vi klarade av en dubbelutvisning, där vi fick spelatre mot fem i två minuter, som grabbarna kom in i matchen och började jobba stenhårt för varandra. 

Inledningen av den första perioden vill nog helst alla glömma eftersom vi tillät Nyköping, som har många duktiga spelare, göra lite hur de ville vilket också resulterade i att de gjorde två snabba mål inom loppet av fem minuter. Vi tog ej heller tillvara på möjligheten att reducera när Nyköping drog på sig en utvisning för att de hade för många spelare på planen.. Vändningen kom först när vi själva drog på oss en dubbelutvisning och fick spela tre mot fem i två minuter, utan baklängesmål, som "vinnarskallarna" och kämpaglöden kom fram. Efter ytterligare ett för vår del misslyckat Powerplays spel visade äntligen Alexander "SP" Söderman-Persson vägen genom att på ensam hand pressa Nyköpngs försvaret hårt i deras zon och sno åt sig pucken varefter han tog sig in mot mål där han avslutade med att lyfta pucken i nät. Målet blev en "kick" för oss och det blev bud på fler mål i perioden men 2-1 till Nyköping stod sig perioden ut. Skotten i perioden vanns av Nyköping med 11-10.

 

I den andra perioden hade vi från dess inledning ett högre tempo och tog över dominansen i matchen vilket gjorde att Nyköping drog på sig utvisningar som dessvärre vi inte lyckades utnyttja trots att vi ett tillfälle fick spela fem mot tre under drygt en och en halv minut. I stället fick vi vänta till 30:56 in i matchen då återigen SP gjorde mål och kvitterade till 2-2. Förarbetet stod Isac "GT" Tuve-Törling för. Bara 2 minuter senare gjorde SP även 3-2 efter att påpassligt tryckt in en retur på Isac Guve Törlings skott från nära håll. I målfirandet direkt efter målet uppstod ett bråk efter att en av Nyköpingsspelarna härsknat till och sökt upp grabbarna som firade målet vid sargen bakom målburen varefter han började slåss vilket resulterade i att både han och olyckligtvis även "GT" fick matchstraff. Innan perioden var slut hann "SP" även med att göra sitt 4:e mål efter assist ifrån Lucas Wilhelmsson och lagkapten Marcus Henriksson . Skotten i perioden vanns av oss med hela 24-9.

 

I den tredje periodens inledning råkade vi ut för två utvisningar i följd och vid den andra utvisngen, i spel fyra mot fem, snodde Philip Baczek åt sig pucken vid vår blålinje och kunde i ensamt majestät avancera mot mål varefter han ensam med målvakten heller inte gjorde något misstag utan utökade vår ledning till 5-2. Efter det målet spelade vi mer på säkerhet men vi lyckades ändå även med att göra 6-2 efter att Kim Miller skjutit ett skott på mål varefter Lucas Wilhelmsson petade in returen. I slutet av matchen åkte vi på en utvisning och Nyköping reducerade till 3-6 i numerärt överläge. Skotten i den tredje perioden blev 9-7 till Nyköping och slutade 41-29 till oss.

 

Nästa match för oss är på fredag, den 10 februari kl. 19:30, då vi möter Mälarö hemma i Farsta Ishall. För att säkra 2:a platsen i serien, som ger hemmafavör i två av tre möten, måste vi ta minst 1 poäng i den matchen. 


<< Tillbaka

 
 
Partners