SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
6 - 2
Boo HC
FOC Farsta IF6 - 2Boo HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 27 januari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppvärmnng
18:45 Påklädning
19:00 svärmning
19:20 Matchsnack
19:30 Matchstart
Komfortabel seger mot BOO
2023-01-29 16:00
Max Miller gjorde sina första mål i FoC Farstas tröja och blev också 2-målsskytt i matchen

Det var ett "taggat" lag som som kom ut på isen i fredagskvällens match mot BOO och det blev  också en komfortabel seger med 6-2 efter stundtals mycket bra spel från vår sida. Vi dominerade matchen rakt igenom men effektiviteten var något sämre och tots mängder av målchanser gjorde vi "bara" två mål på de 19 skott vi hade under den första perioden. Dessvärre släppte vi onödigt in BOO i matchen under den andra perioden och spelet utjämnades något men i den tredje perioden tog vi återigen hand om kommandot i matchen. Vi fick dessutom tre stycken 2-målskyttar i Max Miller, som gjorde sina första mål i FoC tröjan, och broder Kim Miller samt Isac "GT" Guve Törling.

Efter en stark inledning och en intensiv press i BOOs försvarszon kunde vi i den 8:e minuten ta ledningen med 1-0 genom Max Miller på ett direktskott. Målet tillkom efter att lagkaptenen Marcus Henriksson påpassligt tagit hand om William Lindhs skott i kortplanket och därefter spelade fram till Max som direksköt i mål. Strax efter målet råkade vi ut för en utvisning som blev mycket positiv för oss då William Lindh bröt en passning in mot vårt mål varefter han snabbt spelade till Kim Miller djup nere i vår försvarzon varefter KIm utnyttjade sin snabbhet och åkte ifrån några av BOOs spelare och från 4-5 meters håll satte pucken i mål och utökade i numerärt underläge därmed vår ledning till 2-0. Dessvärre gjorde vi inga fler mål under perioden trots ett stort spelövertag. Skotten vanns av oss med 19-6

 

I den andra perioden 5:e minut utökade vi vår ledning till 3-0 efter att Viktor Hejdenberg "snott" åt sig pucken i mittzonen och direktspelade till Calle Mogård som i sin tur snyggt snurrade upp två-tre BOO spelare och levererade därefter pucken till Isac "GT" Guve-Törling som sedan  ensam med målvakten säkert satte pucken i nättaket.  Dessvärre fick BOO en snabb reducering redan i anfallet därefter då de gjorde 1-3  genom en styrning på ett skott från en helt omarkerad BOO spelare. Efter denna reducering gick dessvärre vårt spel något i baklås och vi tillät BOO skapa några riktigt vassa målchanser. Dessutom drog vi på oss två raka utvisningar som innebar att vi för en kort stund fick spela 3 mot 5 men dessbättre klarade inte BOO av att utnyttja det numerära överläget vilket innebar att 3-1 stod sig perioden ut. Skotten i perioden slutade 11-9 till oss.

 

I den tredje perioden tog vi dock tag i spelet igen och skapade ett antal fina chanser. Efter drygt 9 minuter fick vi spela i numerärt överläge efter en utvisning som vi utnyttjade genom att göra 4-1 efter att BOO gjorde puckdumpning ner mot vårt kortplank och som Emil Wulff hämtade upp varefter han passade till Calle Kimell som i sin tur spelade Kim Miller som på sitt karaktäristiska sätt återigen tog fart från egen zon och åkte ifrån BOOs spelare och satte pucken säkert i nät. Strax därefter kom också 5-1 genom Isac Guve-Törling som styrde in ett skott från Jerry Linder efter pass från Calle Kimell. Dessvärre reducerade BOO återigen snabbt genom att i anfallet därefter göra 2-5 på ett backskott som snöpligt gick i mål. Men ordningen återställdes strax därefter då BOO återigen fick en utvisning och i spel fem mot fyra satte Max Miller pucken stenhårt i mål och fastställde slutresultatet till 6-2 efter samspel med William Lindh. Skotten i perioden blev 18-11 till oss och totalt vann vi skotten med 48-26.

 

Redan nu på onsdag har vi vår nästa match och då möter Brödernas hemma i Farsta ishall kl. 19:30.


<< Tillbaka

 
 
Partners