19:30 Matchgenomgång
19:40 Matchstart
Klar seger mot Tullinge
2022-11-12 10:40
En glad Filip Beiron efter att ha gjort sitt första mål för säsongen och samtidigt utökat Farstas ledning till 2-0. Foto: Janne Kårström

Fredagskvällens bortamatch mot Tullinge i HockeyTrean slutade med en klar vinst med 6-3 för vårt A-lag.  Farsta var det bättre laget matchen igenom men stundtals tilläts Tullinge att dra ned på tempot i samband med att noggrannheten i våra passningar blev sämre. Dock visade grabbarna att farten och spelet finns där när det behövs.

På plats fanns också ett gäng killar från vår undomssektion som bildade en härlig hejaklack och som, med fanor och banderoller,  dominerade läktaren helt och även lyfte fram vårt lag genom sina hejaramsor. De besökte oss även efter matchen där de bland annat fick autografter av våra spelare.

Vi inledde matchen i ett högt tempo där passningar satt på klubbladet och Tullinge kunde inte hänga med i tempot vilket resulterade i att vi redan efter 5:24 in i perioden tog ledningen med 1-0 genom Malcolm Nordström som fick passen från Lucas Wilhelmsson och Calle Kimell. Vårt snabba spel skapade stora bekymmer för Tullinge inledningsvis men dessvärre kom spelet av sig då vi ådrog oss en utvisning mitt under pressen varvid vi hamnade i boxplay. Dessbättre drog Tullinge, i spel fem mot fyra, också på sig  en utvisning så vi fick också möjlighet att i styvt en minut spela fem mot fyra. När det återstod 1 sekund av Tullinges utvisning gjorde Filip Beiron sitt första mål för säsongen och utökade därmed vår ledning tlll 2-0, efter förarbete av Emil Wulff och Max Miller, då matchklockan stod på 08:20. Dessvärre reducerade Tullinge strax därefter till 1-2 genom Albin Heden som snappade upp pucken på högerkanten vid vår blå inje och därefter ostört avancerade in mot mål och satte pucken i mål bakom vår målvakt Robin Sundqvist. Efter Tullinges mål blev vårt spel stundtals betydligt sämre och några fler mål i perioden blev det inte. Skotten vanns av oss med 14-9.

Vi började även den andra perioden i högt tempo och utökade också ledningen till 3-1 redan efter knappt tre miuter genom Alexander Söderman-Persson på passning från William Lindh och Malcolm Nordström. Dessvärre tillät vi kort därefter Tullinges Johan Allstrin att alldeles för enkelt komma in vår zon där han, mitt emellan våra backar, avlossade ett handledsskott som slog i ribbans underkant och in i mål. Efter denna reducering så blev vårt spel återigen haltande och bättre blev det heller inte av att vi drog på oss två utvisningar i följd som dessbättre vi klarade av på ett bra sätt även om kvitteringen var nära vid några tillfällen. Det fina spelet från inledningen av perioden fortsatte att lysa med sin frånvaro och synonymt med det kunde också Tullinge i slutet av perioden kvittera till 3-3 efter att flera av våra spelare totalt gått bort sig i vår egen zon.  I periodpausen var alla spelare överens om att det var en period som fort skall glömmas. Trots att vi inte gjorde någon bra period vann vi skotten i med 12-11.

I den tredje perioden blev spelet bättre och ett antal chanser skapades. Dessvärre åkte Calle Kimell på en tackling mot sargen långt efter att han lämnat pucken och var tvungen att bryta mtchen. Men trots att vi skapade lägen för att göra mål så lyste målen med sin frånvaro ända tills Tullinge drog på sig en dubbelutvisning efter 52:20 i ett försök att stoppa Isac Guve Törling som rundade sin back och bröt in på mål. Här tog vår tränare "Eken" time out och pratade igenom uppställningen med grabbarna och efter 53:59  gav Isac Guve Törling  oss ledninegn med 4-3 . Assisten tilldömdes Marcus Glansborg och Daniel Kårström. Extra kul var att Isac, som skapade situationen med utvisningarna, fick göra målet. Efter det målet blev stämningen på planen lite mer spänd och Tullinge dog på sig ytterligare en utvisning som Malcolm Nordström utnyttjade genm att göra 5-3 utan assist. När det återstod 46 sekunder av matchen gjorde Alexander Söderman-Persson, i tom bur, sitt andra mål för dagen efter att Tullinges målvakt gjorde ett felpass när han var nere vid sitt vänstra hörn. Slutresultatet blev således 6-3 och skotten i perioden slutade med hela 20-9 till oss och för hela matchen således 46-29 i vår fördel.

Nu vänder serien vilket innebär att vi möter Tullinge även i nästa match som går av stapeln kl. 19:30 i Farsta Ishall näst fredag som är den 18 november. Vi hoppas då att det kommer en större publik än de 52 som var och såg vår senaste hemmamatch som var mot KTH. Vår trogna hejaklack räknar vi kallt med att de skall finnas på läktaren och hej fram vårt lag.