SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
2 - 1
KTH:s Ishockeyförening
FOC Farsta IF2 - 1KTH:s Ishockeyförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 04 november, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Värmning
18:45 Påklädning
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Viktig seger för A-laget
2022-11-05 15:45
Malcolm Nordström hjälten för kvällen med 2 mål. Här efter matchavgörande 2-1 målet. Foto: Pelle Lundberg

Vårt A-lag tog en viktig seger i gårdagskvällens jämna och målsnåla match mot KTH. Segersiffrorna blev 2-1 och Malcolm Nordström blev vår matchhjälte genom att göra våra båda mål.  Dessvärre fungerade inte vårt spel på det sätt som vi är vana vid även om det stundtals blommade till men som tur var storspelade vår målvakt David Elfvengren i målet och hade en räddningsprocent som uppgick till hela 97,14. Segern var mycket viktig eftersom KTH är ett av de lag som vi räknar med att ha bakom oss när vi har spelat färdigt serien.

 

Ett trevligt inslag kring matchen var den härliga hejaklacken från våra ungdomslag som bidrog till både stämning och kämpaglöd för våra spelare. De avtackades också på sedvanligt hockeyvis från A-lagsspelarna efter matchen

Som sagt så fungerade inte vårt spel i början av matchen på det sätt som vi ville vilket gjrorde att KTH tog för sig ganska ordentligt och skapade en hel del målchanser. Efterhand "åt" vi oss in och skapade ett några vassa målchanser men utan att lyckas göra mål. Den första perioden slutade således mållös trots att båda lagen fick var sin chans att spela i numerärt överläge. KTH vann skotten med 12-11.

 

Den andra perioden var styvt 3 minuter gammal då KTH:s Eric Jacobsson gjorde 0-1 från att pucken kommit loss vid en misslyckad överbelastning bakom vårt mål. KTH hade också möjligheten att utöka sin ledning vid numerärt överläge då de pressade oss hårt. Men dessbättre redde vi ut det numerra underläget och istället kunde vi själva göra mål och kvittera efter 30:39 genom Malcolm Nordström som ensam med målvakten satte pucken i mål efter Emil Wulffs långa uppspel till Viktor Hejdenberg som stånde vid mittlinjen styrde pucken till Makcolm. Efter målet blev vårt spel betydligt bättre även om KTH pressade på i samband att vi åkt på ytterligare en utvisning. I stället kom vårt ledningsmål efter 38:30 då Isac Guve Törling, placerad bakom mål, passade pucken in till Alexander Söderman Persson vars skottförsök blockeras av en KTH spelare varefter pucken hamnade hos Malcolm Nordström som snett från sidan av målet kunde göra sitt andra mål för dagen. 

 

I den tredje perioden skapade båda lagen chanser för att göra mål dock utan att lyckas varför perioden slutade mållös trots att KTH fick spela i numerärt överläge vid ett tillfälle och vi  själva fick spela 5 mot 4 vid tre tillfällen. Efter 58:05 tog KTH dessutom ut sin målvakt och trots flera klara chanser lyckades vi inte sätta pucken i den tomma buren varför slutresultatet blev 2 - 1 till vår fördel. Tre viktiga poäng säkrades således. Den totala skottstatistiken vanns av KTH med  35 - 22. 

 

Nu väntar Tullinge på bortaplan nästa fredag den 11 november kl. 19:40


<< Tillbaka

 
 
Partners