SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

KTH:s Ishockeyförening
1 - 2
FOC Farsta IF
KTH:s Ishockeyförening1 - 2FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 09 februari, 20:30
Plats:FuturPensionHallen
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:19:30, Tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 19:30 Materialvård
19:45 uppvärmning
20:00 påklädning
20:20 matchgenomgång
20:30 matchstart
Kim Miller avgjorde mot KTH
2022-02-11 11:14
Kim Miller (nr. 34) avgjorde matchen mot KTH

Onsdagskvällens bortamatch mot KTH i "Hackeytreans fortsättningsserie" slutade med seger för FoC Farsta med 2-1 efter förlängning. Kim Miller var den som satte den avgörande pucken i mål efter att ha blivit helt frisställd på Niklas Ottossons fina passning. Periodsiffrorna blev 0-0, 1-1, 0-0, 1-0. Skotten blev 24-18 i KTHs fördel. Matchen som helhet var relativt jämn och med oss som det något mer spelförande laget. Båda målvakterna hade en "stabil dag på jobbet" och briljerade med många fina räddningar. 

Den första perioden blev en jämn period och båda lagen hade flera möjligher att ta ledningen i matchen, bland annat genom var sitt numerärt överläge, dock utan lyckas med det där lilla sista för att det skulle bli mål. Skotten slutade i hemmafavör med 8-6.

 

I den andra perioden började KTH bäst och skapade några möjligheter direkt i inledningen av perioden och redan efter 1:23 in i perioden gjorde KTHs Lucas Åkerstedt 1-0 till hemmalaget och stor glädje utbröt på hemmalagets avbytarbänk. Dessbättre blev målet en väckarkloca för oss och tempot höjdes hos våra killar och rnågon minut senare slet Alexander Söderman-Persson med sig pucken, efter passning från Arvid Hällgren, och trampade in i KTHs försvarzon där han utmanade backarna samtidigt som han sköt ett hårt skott som satt i det vänstra krysset och var helt otagbart för KTHs målvakt. Minuten därefter råkade vi dessvärre ut för två utvisningar kort efter varandra vilket innebar att vi fick spela 3 mot 5 i nästan 1½ minut. Dessbättre klarade vi av båda utvisningarna utan att åka på något ytterligare baklängesmål och vi kunde gå till pausvila med 1-1. Skotten i den andra perioden vanns av KTH med 11-6 

 

Den tredje perioden kan betecknas som ett ställningskrig med få skott på mål. Dock skapade vi några riktigt farliga situationer och lägen framför mål utan att vi lyckades få pucken i mål. När det återstod c:a 2½ minut av matchen blev det nervöst på vår bänk då vi råkade ut för en utvisning som vi dessbättre redde ut på ett bra sätt och 1-1 stod sig perioden ut varefter matchen gick till förlängning.

 

I förlängningen, i spel 3 mot 3, tog vi kommandot direkt och skapade flera vassa chanser innan vi, efter 63:52, fick en 2 mot 1 situation som Niklas Ottosson utnyttjade genom att passa till Kim Miller som direktsköt pucken i mål och därigenom fastställde vårt segerresultat till 2-1.

 

Sammanfattningsvis kan man säga att vi gjorde en bra match och kämpade riktigt bra, dessutom fanns också spelglädjen där även om inte målen kom. Men vi hoppas på att vi sätter chanserna bättre i nästa match som är redan nu på lördag kl. 17:30 då vi möter Solna HC i Hall 2 på Ullriksdals IP


<< Tillbaka

 
 
Partners