SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
3 - 8
Värmdö HC
FOC Farsta IF3 - 8Värmdö HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 08 oktober, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:00, Vårt omklädningsrum i Ishallen
Aktivitetsinfo: 18:00 Materialvård
18:20 Uppvärmning
18:40 Påklädning
18:55 Uppsnacket
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Värmdö HC strået vassare än FoC Farsta
2021-10-10 15:54

Fredagskvällens hemmamatch mot Värmdö blev inte den vändning som vi hade hoppats på. Värmdö vann matchen med 8-3 efter periodsiffrorna 3-1, 2-2 och 3-0. Trots de stora siffrorna avgjordes inte matchen föränn i den tredje periodens senare hälft då Värmdö gjorde tre mål i slutskedet av matchen. Stundtals visade vårt lag upp ett lysande spel och vid två av våra mål kan man säga att det till och med var "klapp, klapp-spel". Sammanfattningsvis kan man säga att vi höll jämna steg med Värmdö, som är tippade som ett av topplagen i serien, fram till dess att det återstod sju minuter av matchen.

Matchen började bra för vår del då vi redan efter 1:13 gjorde 1-0 genom Calle Kimell efter Niklas Frödens förarbete. Dessvärre fick vi en utvisning efter 6:53 vilket Värmdö kunde utnyttja genom att Tom Törmänen kvitterade till 1-1 i samma sekund som utvisningen var avklarad. Efter kvitteringen föll vi in i en period där vi inte var med i matchen fullt ut och Värmdö utökade sin ledning till både 2-1 och 3-1 innan perioden var över. 

 

I den andra perioden kom vårt lag ut med en helt annan inställning vilket gjorde att vi skapade många heta målchanser och belöningen kom också genom att Niklas Fröden, efter 25:48 reducerade till 2-3 efter ett härligt samspel med Elias Persson och Rasmus Fröden. Vi fortsatte  att spela bra hockey och efter 33:37 kvitterade Rasmus Fröden till 3-3 efter assist av Elias Persson och Emil Wulff. Målet fick Värmdö att ta Timeout men trots det fortsatte vi att skapa heta chanser. Efter 37.35 blev det en dubbelutvisning och strax därefter råkade vi ut för ytterligare en utvisning så att vi fick spela 3 mot 4 och det utnyttjade Värmdö genom att, efter 39:00 ta ledningen med 4-3 och 7 sekunder innan periodvilan gjorde Värmdö 5-3 på ett mycket omdiskuterat sätt då Värmdös Joel Ahlin använde sig av så kallad "flygande start" vid nedsläppet som föregick hans mål. Dock hade ingen av de tre domarna uppmärksammat detta trots att vi påpekade förfaringssättet.

 

Under de den tredje periodens första halva skapade vi många heta målchanser utan att lyckas få pucken i mål. Mitt i vår strävan att nå en reducering lyckas dessvärre i stället Värmdö att utöka sin ledning till 6-3 efter 53:18. Därefter gick luften ur våra lkillar och Värmdö kunde, inom loppet av 30 sekunder i matchens slutskede, både utöka sin ledning till 7- 3 samt även fastställa slutresultatet till 8-3.

 

Nästa match är mot Solna borta på torsdag den 14/10 kl. 20:30. En match som vi är tvingade att vinna om vi skall ha en möjlighet att nå fortsättningsserien "Alltrean"


<< Tillbaka

 
 
Partners