SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

Välkommen till Foc Farsta Cobras Dam - Vi blir bättre tillsammans!
Lagbild från hösten 2021.

Hösten 2020 startade vi äntligen upp damrekreation!

 
Vi har under detta året växt till hela 45 deltagare och deltagit i seriespel (div 3) under säsongen 21/22. Då vi växt så fort måste nu tyvärr pausa intaget av nya spelare säsongen ut.
 
Är du intresserad av att delta till säsongen 22/23 så gör du en anmälan på länken nedan:
 
 
 
PS: Ni vet väl om att vi har 2 SM Guld och 10 SM medaljer för damer. Nu kör vi igen!
Ett stor tack till alla som gjort denna fantastiska höst möjlig!
2021-12-20 16:14
Julhälsning

Vilka roliga första månader Farstas Damrekreationslag Cobras fått uppleva - från de första stapplande träningarna i september, till de sista seriematcherna i december med tryck i skridskoåkningen och fint samspel på plan.

 

Det allra bästa är att lagets cirka 40 spelare blivit ett sammansvetsat gäng med härlig stämning och enorm glädje både på och utanför isen. Det hade inte varit möjligt utan allt stöd och support - så ett stort, stort tack till:

 

Sandra Gill, Queen of Cobras, general manager och lagledare - alltid med full koll på allt

Magnus Mårtensson, headcoach som lotsat Cobras framåt med tålamod och trygg hand


Sebastian Wivallius, målvaktscoach med stort engagemang och ett smittande gott humör


Jörgen Lundqvist, materialare med hängivenhet, noggrannhet och som alltid är först på plats


Björn Oldeen, vikarierande coach som bidragit med taktik och skön matchenergi


Alla grymma cobror som fixat sekretariatet vid hemmamatcherna - och sist men inte minst familj och vänner som också hjälpt till med båsdörrar, statistik, hejarramsor och hurrarop för laget som aldrig tappar taget.

Cobras önskar alla en God jul och ett Gott nytt år! 

Referat: Lidingö Lady Vikings HC - FOC Farsta IF
Cobras på iskallt uppdrag 
2021-12-15 06:51
Jeanette Stener och Emelie Granbom är taggade inför matchen

I sista seriematchen för året mötte iskrigarna från Farsta Lidingö Lady Vikings. Bortahallen bjöd på en köldchock som för cobrorna från sydligare breddgrader resulterade i ett par förfrysta tår och nya lärdomar. 

 

Som vanligt tog Cobras sig an matchen med hög energi och en aldrig sviktande tro på laget. Kylan och den för reptilerna ovanligt hårda isen var en utmaning, men för forwarden Mikaela Bolin var underlaget en barnlek och med en ny hastighet på skridskorna visade hon att de senaste månadernas nötande gett storartade resultat. 

 

Att det faktiskt bara finns några månvarvs isträning i cobrornas ben är svårt att tro. 

-  Trots att vi inte vunnit en enda seriematch hittills så är jag sjukt nöjd med vår utveckling och vad vi presterat tillsammans! En måste komma ihåg att vi började på riktigt i september i år, säger backgiganten Jeanette Stener. 

 

En bit in i matchen kom cobrorna efter överläggningar överens om att det var bäst att spara på målen till nästa år – och det slutade sedan 10-0 till hemmalaget.  

 

Nu har Farsta fått känna alla övriga sex lag på pulsen och är redo för returmöten i vår.  Det kommer garanterat att bli tufft för motståndarna som knappast är redo för Cobras årsmodell 2022. 

Som Jeanette Stener så väl sammanfattar det: 

- Vi må ligga sist i division tre men när det kommer till mod, glädje och peppning leder vi stort! 

 

Med de orden tar världens skönaste gäng matchledigt över jul- och nyårshelgerna. Men om ni ser några grymma ladies nötandes stenhårda skott, snabba skär och sköna dragningar på Stockholms isar under helgerna - då är det garanterat en Cobra! 

Referat: FOC Farsta IF - IFK Österåker Vikings HC
Cobras leder peppningsligan
2021-12-07 07:00
Karolina Bojstedt och övriga Cobras får taktiktips i matchpausen

Stämningen i Foc Farsta Cobras nådde nya höjder när laget gick en holmgång mot IFK Österåker Vikings i Farsta ishall på söndagskvällen. Försvarsarbetet var fenomenalt i första perioden, då cobrorna höll en historisk nolla mot serietvåan från norrort.                                      
- Det bästa med att vara med i Cobras är gemenskapen och glädjen, vi har så roligt ihop! sa den hårt arbetande backen Karolina Bojstedt efter matchen.
 

 

Det defensiva spelet var ett synnerligen väloljat maskineri, och stod pall för varenda motståndaranfall de första 22 minuterna.
Ett par minuter in i andra perioden fick Cobras powerplay och det föddes drömmar om snygga klappklappmål och publikjubel. Men det går ju inte alltid som man tänkt, och istället fick Farsta plocka ut pucken ur egen bur två gånger.

Den nykläckta cobran Emelie Jansson stod för en imponerande debutinsats och var nära att bli målskytt redan i första bytet. Med ett par explosiva skär ryckte hon till sig ett friläge och farten var så hög att sargen fick agera krockkudde.   

Vid lagets vältajmade anfall och snygga räddningar visste jublet från båset inga gränser. Just den sprakande energin bland spelarna bekräftas också av Sveriges mest hängivne materialare - och alla cobrors favorit - Jörgen Lundqvist: 
- Det som är så häftigt med det här gänget är entusiasmen! Så fort det är match möts man av runt 20 glada lagmedlemmar som peppar varandra så fint och det smittar verkligen av sig. 

Mot slutet av matchen petade motståndarna in några mål till och resultatet blev 0-6. Nu laddar Cobras inför årets sista seriematch mot Lidingö Lady Vikings HC kommande söndag

Cobras ökar måltakten
2021-11-30 06:30
Cobras tackar publiken efter matchen

Vilket spel Foc Farsta Cobras visade upp i mötet med IFK Salem Ivies på söndagskvällen. Det som alltid supertaggade gänget, tryckte för första gången in två mål i samma match och visade upp en ny nivå på passningsspelet. 

-  Jag är otroligt imponerad över insatsen idag och det offensiva spelet börjar verkligen falla på plats, säger vikarierande coachen Björn Oldeen. 

 

Cobras öppnade starkt med matchens första mål av centerklippan Mari Klackenberg. Det märks att spelarna blir allt mer hemma i det välsmorda spelsystem huvudcoach Magnus Mårtensson lagt upp. Självförtroendet syntes till exempel i det fina passningsspel som flera gånger orsakade stora problem för motståndarförsvaret.  

- Även drivet i skridskoåkningen var ett snäpp upp från tidigare matcher och det skapades lägen för ännu fler mål.  Med många detaljer på plats återstår nu bara en del skotträning, analyserar Oldeen lagets utveckling. 

 

Superskrinnaren Tinna Byrnäs såg till att sätta Cobras andra mål för dagen, och debutanten Sara Sandberg svarade för en stabil insats. 

-  Det var nervöst innan – men verkligen superkul att spela! sa Sara efteråt. 

 

Cobras har även börjat dra till sig intresse från andra sidan Atlanten. Måndag morgon möttes lagledningen av en överfull mejlkorg, där alla från ESPN till Oprah Winfrey eftersökte bildmaterial på det som i Nordamerika nu refereras till som ”the Save”.  

Det hela gäller såklart Tatsiana Prudnikevich monsterräddning när hon i andra perioden hindrade ett till synes givet mål genom att med en cobras vighet kasta sig bakåt och med klubban stoppa en puck på mållinjen. 

 

Matchen slutade 10-2 men läktarmatchen vanns av hängivna cobrorna Maria Henriques och Mihaela Eklund som fanns på plats för att peppa laget. Nu är det bara att räkna ner inför hemmamatchen mot IFK Österåker Vikings HC den 5 december 19:30 – då läktaren kommer att koka!

Full fart framåt för Cobras
2021-11-22 06:41

Det bjöds på kämpaglöd, grym lagsammanhållning och fortsatt stor utveckling när Foc Farsta Cobras mötte Boo HC i sin tredje match i Damrekreationsserien div 3 hemma på söndagsförmiddagen. 

Cobras öppnade stenhårt med att för första gången i lagets historia ta ledningen i en seriematch när Emmy Huggins dundrade in 1-0. 

-  När jag såg att pucken gick in var det ren eufori! sa den sprudlande målskytten efteråt. 

 

Det var en spelmässigt jämn match där några av cobrorna gjorde sitt livs första seriematch i hockey – och det med bravur.   

 

Annika Grövik tog en utvisning för laget när hon effektivt satte stopp för en Boospelare vid sargen och Camilla Sandholm provade rollen som lagets buse när hon vid ett snedskär fick både motståndare och domare att tro att hon var på väg att kasta handskarna för en fight. 

 

Målvakterna Annica Dejfors och Tatsiana Prudnikevich var likt tidigare matcher lagets klippor och målvaktstränaren Sebastian Wivallius berömde sina adepter: 

-  De är båda väldigt hängivna och noggranna och den utveckling de haft under de 2 månader de tränat är otrolig! 

 

Matchen slutade 1-7 till Boo, men skottstatistiken 8-26 visar att Cobras nu ökat kontringstempot och blir ett allt grymmare lag att räkna med i fortsättningen.

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Partners