Det har på förhand spekulerats om att Norra Division 5-serien är tuffare än Södra och ska vi dra några slutsatser efter en blixtrande premiär så verkar det stämma.

Jocke i mål, väldigt bra i premiären
1:a Asplund, Filip - Widmark, Kortzon, Zebbe
2:a Nypan, Skägget - Börjesson, Farlige-Tim, Henke Golden Boy
3:e Stora Peter, Victor - Pontus, Blomman, Gurra

Ett piggt och ungt Täby startar matchen på ett övertygande sätt, men kyliga och rutinerade Farsta hanterar den initiala pressen på ett väldigt bra sätt samt att Jocke var väldigt stabil matchen igenom. Genom en snabb spelvändning kan Henke sånär snärta in ledningen till hemmalaget, dock så tar avslutet i stolpen men då dyker han upp, poängkungen från förra säsongen Farlige-Tim och kan raka in 1-0. Nu har Farsta tagit över spelet och har de farligaste chanserna, men inga mer mål görs i första perioden. Tyvärr så tvingades Stora Peter utgå tidigt i perioden med en överkroppsskada och Skägget fick kliva av i paus med en underkroppsskada.

Farsta startar andra perioden fulla av energi, kanske redan i andra andningen? Hursomhelst så tar Gurra tag i pucken, lurar ett par titaner från Täby och sprätter in 2-0 i första krysset. Läckert! Hemmalaget verkar ha koll på matchen, men ett individuellt misstag i egen zon blir dyrbart och Täby reducerar. Detta lägger en våt filt över Farsta som börjar agera irrationellt ute på isen och Täby kan kvittera. Coach Florre får ta en time out för att samla styrkorna och vila backarna som får slita hårt. Problemen att hålla ihop laget och ger en kontring som Täby kan ta ledningen genom att direktskjuta 2-3. Farsta försöker ta matchen till övertid genom att lyfta ut Jocke och spela med 6 utespelare, men Täby kan spika slutresultatet 2-4 i tom kasse.

Den korta analysen var att avbräcken på backsidan skadade Farstas spel ganska mycket och när man väl har spelövertaget måste man sätta sina chanser, då det är svårt oavsett serie att vinna en hockeymatch om man bara gör två mål framåt.