SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Blaget

Oväntat tufft mot Ekerö/Skå
2019-10-22 12:05
Det är inte helt lätt att hitta till Allhallen en söndag där Ekerö/Skå spelar, fråga bara spelarna i Farsta. Minst en av de mest tongivande spelarna knackade på i fel ishall innan vederbörande dök upp vid Allhallen.

Coach Florres lag för kvällen:
Jocke i mål. väldigt bra säsongsinledning
1:a Asplund, Nyman Pertoft - Dickson, Kortzon, Zebbe
2:a Widmark, Filip - Gurra, Blomman, Henke Double Trouble
3:e Pontus, Jagr, Pelle

En aning tunn trupp samlades i söndags för andra omgången i Divsion 5 Norra för bortamatch mot Ekerö/Skå. Några skador, förkylningar och annan frånvaro störde uppladdningen inför denna match, men de som var där hade iallafall rätt inställning. Skå chockar Farsta genom att mer eller mindre omgående både göra 1-0 och 2-0 innan 5 minuter var spelat. Ingen riktig panik hos Farsta som tuggar sig in i matchen byte för byte och tack vare lite odisciplinerat spel av Skå rivs Pontus ner i ett friläge och straff till Farsta tilldöms. Gurra är kylig och lägger en isare "5-hole" och reducerar till 2-1. Farsta får flera chanser i power play under andra halvan av perioden men resultatet står sig perioden ut. 

Pontus är i slag denna match och kan tidigt i andra kvittera till 2-2 efter ett svepskott i krysset. Direkt efter kvitteringen drabbas Skå av en utvisningen, men Farsta slarvar med pucken och hemmalaget kan shorthanded åter ta ledningen. Som tidigare nämnt så är Pontus het och innan PP tar slut så kvitterar han. Lagen turas om att besöka utvisningsbåset och vi får se en repris från Skå som gör 4-3 med en man mindre på isen. Man frågar sig försiktigt vad Coach Florre ger för instruktioner till sitt power play... Asplund som har imponerat i säsongsupptakten och sliter som en galärslav kan via en myra till skott sätta kvitteringen med drygt 8 minuter kvar. Ordinarie matchtid slutar 4-4 och övertiden presentera av våra sponsor "21 grams".

Hemmalaget har svårt att hålla alla gubbar på isen och efter en fasthållning så får Farsta chansen med en man mer. Pontus, som får mycket utrymme i denna spalt, har en tid att passa på annan ort så han tar helt sonika pucken och avgör matchen med sitt tredje mål. 

I nästa omgång blir det derby mot Stortorparna som spelas i Farsta Ishall söndag 27/10 kl 21:00. Välkomna!

Redaktionen


 
Partners