Aktivitetsinfo: 18:00 Samling o materialvård
19:30 Matchstart
Referat: FOC Farsta IF - IK Waxholm
Tung seriepremiär
2021-10-04 15:59

Den efterlängtade seriepremiären för vårt A-lag som spelades mot Vaxholm på hemmaisen i fredagskväll blev dessvärre en missräkning som i stället för en hett önskad seger slutade med en tung förlust. Slutresultatet blev 2 - 5 efter periodsiffrorna 1 - 1, 0 - 2 och 1 - 2. Vaxholm var ett mycket bra lag som stundtals spelade ett tufft spel vilket gjorde att vi dessvärre fick några av grabbarna skadade. Vi får nu hålla tummarna för att de grabbar grabbar som råkade illa ut under matchen känner sig någorlunda fräscha så att de kan spela på tisdag då vi möter Älta på bortaplan.

Dessvärre började vi matchen mycket segt och drog också på oss matchens första utvisning redan efter 1:52. Det numerära överläget utnyttjade Vaxholm och gjorde 0-1 efter 3:15 genom Leon Nilsson. Dessbättre drog även Vaxholm på sig en utvisning efter 13:47 in i perioden och det tog bara 8 sekunder innan vi kvitterade till 1 - 1 genom Elias Persson på pass från Jerry Linder.  Dessvärre drog vi på oss ytterligare två utvisningar under den första perioden som vi dessbättre kunde reda ut.

Den andra perioden var endast 2:55 gammal då vi återigen drog på oss en utvisning som dessvärre Vaxholm utnyttjade genom att ta ledningen med 1 - 2. Målgörare var Axel Åbom. Under perioden fick vi möjligheten att spela 5 mot 4 vid tre tillfällen dock utan att lyckas sätta pucken i mål. I stället för en kvittering från vår sida utökade Vaxholm sin ledning till 1 - 3 genom Petter Wiström.

Den tredje perioden började med bra spel från vår sida och vi tryckte på för en reducering vilken också kom efter 2:12 då Marcus Glansborg gjorde 2 - 3 på pass från Marcus Henriksson ,Tre minut senare, då klockan visade på 5:54,  gjorde Vaxholms Jesper Westman sig skyldig till en ful knätackling vilket innear att han fick en 5:a och Game.  Vi fick alltså möjligheten att kvittera genom att spela 5 mot fyra i 5 minuter men trots det numerära överläget lyckades vi inte kvittera. I stället utökade Vaxholm sin ledning till 2-4 när det hade gått 15:21. I slutet av matchen råkade vi ut för ytterliga utvisningar i samband med att en Vaxholms spelare attackerade vår målvakt Samuel Sundin, som för övrigt var mycket bra matchen igenom,  Precis när utvisningen var klar uökade Vaxholm sin ledning och fastställde slutresultatet till 2 - 5 efter 59:46.

Vi tog dessvärre hela 8 utvisningar och det man kan konstatera är att det är svårt att vinna matcher om man låter motståndarna få spela med en man mer på planen i  hela 16 minuter vilket är nästan en hel period! Nu hoppas vi på en allt igenom gedigen insats i nästa match och killarna får ta revansch på sig själva genom att slå Älta på tisdag den 5 oktober kl. 20:30 i Ältahallen.