Samling:17:45, I tilldelat omklädningsrum

Svara helst omgående

Referat: Värmdö HC - FOC Farsta IF
Värmdö visade sin styrka
2021-11-06 16:50

På fredagskvällen visade serieledarna Värmdö varför man leder grundserien klart. De var klart bättre än vad vi var även om vi stundtals spelade en hockey på samma nivå som dem. Skillnaden mellan lagen är att Värmdö håller en jämn och hög nivå under matchen i sin helhet och gör inte så många individuella misstag samt faller heller inte in i svackor som vi själva gör i matchen. Matchen slutade med seger för Värmdö med  9-2 efter periodsiffrorna 4-1, 2-0 och 3-1.

Värmdö satte tonen redan i början av den första perioden och efter 02:48 tog Värmdö ledningen med 1-0 genom skytteligaledaren, Joel Ahlin, som sköt ett  skott från blå linjen som dessvärre slank in i kassen. Redan i anfallet därefter utökade Värmdö sin ledning till 2-0 genom brodern, Alexander Ahlin, som utnyttjade en målvaktsretur. Därefter skapade vi några chanser som dessvärre blev resultatlösa. Efter 11:19 gjorde Joel Ahlin sitt andra mål och utökade ledningen till 3-0 då han påpassligt utnyttjade ett felpass som vi gjorde i den egna försvarszonen. Värmdö gjirde också 4-0 innan Erik Bragderyd reducerade till 1-4 genom att på en retur trycka in pucken i Värmdös mål. Förarbetet stod Calle Kimell för.

I den andra perioden gjorde vår nya målvakt, Linus Storckovius, debut för oss men dessvärre fick han inte hålla nollan så länge eftersom Värmdö utökade sin ledning till 5-1 efter knappt 3 min in i perioden och något senare, när Värmdö spelade i numerärt överläge, gjorde de även 6-1.

Den tredje perioden var endast 11 sekunder gammal dåbröderna Ahlin slog till igen och denna gång var det Alexander Ahlin som satte 7-1. Reduceringen till 2-7 kom då vi spelade i numerärt underläge varvid Marcus Glantsborg lyckades sno åt sig pucken på vår egna blå linje och "trampade" iväg i hög fart mot mål och på ett distinkt sätt även satte pucken otagbart i mål. Men som vanligt (är jag beredd och säga) när vi själva har gjort mål är vi som mest sårbara bakåt vilket också visade sig denna gång då Värmdö endast 34 sekunder därefter återigen gjorde mål och utökade till 8-2 varefter skyttekungen Joel Ahlin avslutade Värmdös målskytte genom att göra sitt, för dagen, tredje mål  samt sjätte poäng och därmed fastställa slutresultatet  till 9-2.

i morgon söndag är vår nästa match då vi kl. 18:10 på Ulriksdals IP möter Solna HC. Matchen är viktig för vår del och en seger är näst intill ett måste för att vi skall kunna nå fortsättningsserien "Allettan"