Referat: FOC Farsta IF - Älta IF
Förlust mot Älta
2021-11-03 12:20
En del puckinnehav men puckdräll och närkampsförlust ger inga segrar. Marc Lindh behandlar puck framför egen bänk. Fotograf: Pelle Lundberg

Förhoppningarna om att ta poäng i tisdagskvällens hemmamatch mot Älta kom på skam då det visde sig att det var ett "taggat" Älta som kom på besök i Farsta Ishall. Hemmalaget kom inte alls upp i den nivå som behövs för att slå ett Älta som för närvande har ett mycket rutinerat lag. I stället för att ta viktiga poäng streckstriden blev det en svidande förlust med hela 10-3 i Ältas favör efter periodsiffrorna 1 - 4, 2 - 5 samt 0 - 1. Älta befäste därmed sin nuvarande position som klar tvåa i grundserien efter serieledande Värmdö.

Matchen började illa för vår del genom att vi drog på oss en utvisning redan efter 44 sekunder vilket innebar att Älta fick ett momentum i matchen. Men det skulle ändå dröja fram till 6:02 innan Älta gjorde 0-1 genom Morgan Roos. Efter 8:25 fick Älta sin första utvisning vilket vi utnyttjade och Elias Persson, med assist av Niklas Frödén och Rasmus Frödén, kvitterade efter 10:15 till 1-1. Men det gick bara  en minut innan Niklas Helgstedt återgav Älta ledningen och inom loppet av 3 minuter hade Älta gjort både 1 - 3 och 1 - 4 vilket också blev periodresultatet. Skotten i perioden slutade med siffrorna 9- 12

Den anda perioden började bra för oss förhoppningarna tändes genom att Niklas Frödén redan efter 55 sekunder reducerade till 2-4 på pass från Elias Persson.  Dessvärre fick vi aldrig överta momentumet genom att redan 10 sekunder efter Niklas mål utökade Älta sin ledning till 2-5 och minuten senare, efter 22:20, även gjorde 2-6. Efter 28:43 kunde Oscar Nelson, ur snäv vinkel, reducera till 3-6. Men återigen kom det en snabb replik från Älta som efter 28:57 utökade leningen till 3-7 och därefter tog det bara två minuter innan Älta gjorde 3-8 och efter 31:55 även gjorde 3-9.  I samband med detta mål gjorde vi ett målvaktsbyte Skotten i perioden blev 7 - 11

I den tredje perioden höll vi ihop laget på ett bättre sätt och kampviljan var bättre än i den andra perioden vilket också gjorde att vi skapade en hel del framåt samt höll rent framför kassen och hjälpte vår målvakt på ett bättre sätt. Men dessvärre kunde Älta ändå göra mål och efter 47:57 fastställde de slutresultatet till 3-10. Trots att vi efter 52:52 drabbades av en 5 minuters utvisning och starx därefter fick ytterligare en utvisning varvid vi spelade tre mot fem så lyckades grabbarna hålla målet rent från ytterligare påhälsning. Skotten i perioden slutade 6 - 14 och tatalt vann således Älta skottstatistiken med 37 - 22.

Den här matchen får vi snabbt sortera undan samt glömma den så fort som möjligt och i stället förbättra både inställning samt spel till nästa match och därigenom ta poäng på bortaplan mot serieledande Värmdö nu på fredag i Ekhallen, Gustavsberg