19:30 Matchstart
Referat: FOC Farsta IF - IFK Österåker Vikings HC
Seger över Österåker
2021-10-17 12:00
En nöjd Arvid Hällgren efter att ha gjort sitt andra mål för dagen i matchen mot Österåker

Efter tre tunga förluster kom så FoC Farstas första seger i årets HockeyTrea. På hemmaplan besegrades Österåker med siffrorna 5-2 efter periodsiffrorna 1-1, 3-0 och 1-1. Hemmalaget  styrde större delen av matchen och segern var i princip aldrig hotad. Skottstatistiken slutade 36- 26 till vår fördel.

En viktig del i vinsten kan tillskrivas vår målvakt David Elfvengren som gjorde comeback efter en längre tids frånvaro på grund av utökning av familjen med en liten dotter. David storspelade och de två mål som smög sig in i kassen bakom honom var det i princip inget att göra åt.

I övrigt började matchen på allra bästa tänkbara sätt för oss då Arvid Hällgren redan efter 1:21 gjorde 1-0 på assist av Rasmus Fröden och Simon Fast. Efter målet förde vi spelet och skapade många vassa målchanser varför vi borde ha gjort ytterligare både ett eller två mål men istället var det Österåker som i slutet av perioden kvitterade till 1-1 genom Marcus Källström. Skotten i den första perioden slutade 14-8 till Vår fördel.

Även den andra perioden inledde vi på ett mycket bra sätt och återigen, med sitt för dagen andra mål, gav Arvid Hällgren oss ledningen med 2-1 efter 22:42. Assisterna stod Simon Fast och Viktor Heidenberg för. Drygt en och en halv minute senare utökade Malcolm Nordström vår ledning genom att, efter 24:28, styra in 3-1 på passnig från Calle Kimell. Redan minuten därefter gjorde Niklas Fröden 4-1 på pass från Elias Persson. Efter det faktum att vi hade gjort tre mål inom loppet av tre minuter valde Österåkers tränare att ta timeout vilket fick Österåkers spel att föbättras men dock utan att de lyckades göra något fler mål i perioden. Skottstatistiken i perioden slutade 17-8 till vår fördel.

I den tredje perioden chocköppnade vi återigen genom att Niklas Fröden, genom sitt andra mål för dagen, utökade vår ledning till 5-1 och assisten stod "brorsan" Rasmus Fröden samt Elias Persson för. Målet skapade frustration hos några av Österåkers spelare vilket kort därefter resulterade i en 5 minutersutvisning för Elbowing samt Game Misconduct för Österåkers Filip Sunebäck. Dessvärre fick inte någon av våra formationer PP-spelet att fungera och skapade inte några vassa målchanser och tiden bara rann iväg utan att vi kunde göra något mål.

I slutet av matchen hettade känslorna till hos några spelare vilket resulterade i en 5-minutare för Fighting samt Game Misconduct för både Jesper Sunebäck i Österåker samt vår egen Marcus Glansborg. Någon miut därefter kom Niklas Fröden olyckligt in i en närkampssituation vilket resulterade i en 5-minuterutvisng för Checking to the Head samt Game Misconduct även för honom. Österåker utnyttjade utvisningen på ett bättre sätt än vad vi gjorde och Fabian Strandberg reducerade till 2-5 då klockan visade 59:05. Skotten i den tredje perioden vanns av Österåker med 10-5 emedan Farsta vann skotten totalt med 36-26.

Det var roligt att konstatera att i den här matchen spelade laget en enklare och rakare hockey vilket också lade grunden till segern. Närmast väntar hemmamatch kl. 19:30 på tisdag i Farsta Ishall mot Mälarö Hockey som efter fem spelade matcher ligger på  fjärde plats i tabellen.