Aktivitetsinfo: 18:00 Samling o materialvård

Svara omgående på kallelsen dock senast kl. 12:00 i morgon
Referat: Foc Farsta IF - Flemingsbergs IK
Första träningsmatchen avklarad
2021-09-02 17:01

Efter två veckors träning på is inledde FOC Farstas A-lag årets hockeysäsong genom att inför c:a 50 åskådare ta emot Flemingsberg på hemmaisen i Farsta Ishall. Matchen slutade med seger för  Flemingsberg, som i seriesammanhang huserar i div.2, med siffrorn 6-3 efter periodsiffrorna 1-0,, 5-2 samt 0-1. Skotten vanns däremot av Farsta med 31-30.

Första perioden blev spelmässigt jämn och båda lagen hade ett flertal chanser att ta ledning i matchen. Båda lagen ådrog sig dock många utvisningar - totalt 22 min. i den 1:a perioden vilket gjorde att spelkvaliten blev därefter. Ledningsmålet kom också i samband med en utvisning då Flemmingsberg, i numerärt underläge, tog ledningen med 1-0 genom Calle Löfberg som i en snabb kontring kunde sätta pucken bakom Elias Hallsten och göra 0-1

Den andra periodens första halva blev lite av en katastrof för för vår del genom att Flemingsberg fick utrymme att på nio minuter göra 4 mål. Målgörare var i tur och ordning Daniel Kjellin, Jonathan Karlsson, Doglas Darling samt Rikard Bobäck. Men efter 9:33 bröts "Flempans" målsvit genom Oscar Nelson, ny spelare, som reducerade till 1-5 efter assist från Elias Persson och Arvid Hällgren. Dessvärre drabbades vi, efter 11:29 in i perioden, på en 5 minuters utvisning vilket Flemmingsberg utnyttjade genom att, efter 13:27, utöka sin ledning till 1-6. Men redan 16 sek. senare, fortfarande i numerärt underläge, reducerade vi till 2-6 genom Marcus Glansborg på pass i från Mathias Lindgren.

Den tredje perioden blev återigen mycket jämn. En period som vi vann med 1-0. Målet kom genom att Rasmus Fröden på egen hand reducerade till 3-6.

På fredag i nästa vecka (10/9) är det dags för retur- och revanschmöte mot "Flempan" på bortais i Visätra Ishall.