19:30 Isvärmning
20:00 match
Första segern i Div.3 fortsättningsserien
2021-12-01 17:17
Niklas och Rasmus Frödén hjälper William Lindh och Simon Fast i försvarsspelet mot Österåker

På tisdagkväll återupptogs seriespelet i div. 3  som för vår del började med match på bortaplan mot Österåker i fortsättningsserien. Ett Österåker som vi förlorade mot i Grundserien med 3-4. Inför matchen såg det också denna gång mycket dystert ut då vi hade många som inte kunde vara med på grund av skador, sjukdomar och skolarbeten. Men de spelare  som kom till matchen gjorde, tillsammans med fem spelare från vårt J20 lag, en otroligt fin kämpainsats. En insats som det nästan rök om! Vår första femma var verkligen på spelhumör och gjorde sex av våra mål vilket bidrog stort till att vi kunde vinna matchen med 7-5.

Matchen började mörk för vår del då, redan efter 1:13, Österåkers assisterande kapen Robert Norling pricksköt 1-0 från nära håll. Men bara en minut senare presenterade sig vår juniorkedja,med David Sävje, Alexander Söderman Persson samt Isac Lunberg,  på bästa sätt genom att David Sävje kvitterade till 1-1 på passning från William Lindh. Strax därefter råkade vi dessvärre ut för en utvisning. En utvisning som Österåker redan efter 15 sekunders PP-spel utnyttjade och återtog ledningen med 2-1. Vår första kedja med Niklas och Rasmus Frödén samt Elias Persson skapade många heta chanser redan från första bytet och efter 5:18 kom också belöningen då Rasmus Frödén kvitterade till 2-2 assisterad av Niklas Frödén och Elias Persson. Kedjan fortsatte att skapa huvudbry för Österåker och efter 13:40 gav Niklas oss ledningen med 3-2 med assist av sina kedjekamrater Rasmus och Elias. I detta läge valde Österåker att byta målvakt men trots detta utökade vi vår ledning till 4-2 i periodens slutminut då Elias Persson satte pucken i mål efter assist från Rasmus Frödén och William Lindh

Grabbarna fortsatte att spela bra och pressade Österåker hårt i början av den andra perioden vilket resulterade i att Österåker ådrog sig en utvisning. Utvisningen utnyttjade vår första femma på ett strålande sätt genom att Rasmus Frödén, efter 26:06,  satte pucken i nät efter ett mycket fint förarbete av Elias Persson och Niklas Frödén. Dessvärre tappade grabbarna lite av sitt fokus för en stund vilket Österåker snabbt utnyttjade och reducerade både till 3-5 och 4-5 inom loppet av en minut vilket skapade en viss oro i vårt lag. Men som så många gånger tidigare klev vår första femma fram och Niklas Frödén utökade först vår ledning till 6-4 med assist från Rasmus Frödén och William Lindh samt bara minuten därefter gjorde han även 7-4 med assist  från kedjekamraterna Rasmus Fröden och Elias Persson.

Den tredje prioden spelade grabbarna på resultatet vilket vi lyckades bra med trots att vi i slutet av perioden drog på oss några onödiga utvisningar och blev tvungen att spela med tre spelare mot  fem under 2½ minut. Vi lyckades dessbättre hålla rent framför vår målvakt Linus Storkovius målbur under hela "Boxplay" spelet men dessvärre höll det inte ända fram till slutsignalen utan Österåker lyckades reducerad i slutminuten till 5-7 men vår seger var trots det ohotad.

Nästa match i serien spelas hemma i Farsta Ishall kl. 19:30 nu på fredag då vi möter Norrtälje IK.