Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

Seger över "Bajen" för J-18
2020-02-18 12:13
Den stora segern med 8-1 mot Hammarby på hemmaplan för några veckor sedan förvånade många! Men på söndagen visade våra killar att den segern inte var någon engångsföreteelse genom att ta en ny vinst mot dem, denna gång på deras hemmais i SDC-hallen. Slutresultatet blev 5-3 till FOC Farsta efter periodsiffrorna 0-0, 3-1 och 2-2. Segrarna visar att när killarna och därmed hela laget är fokuserade på rätt saker är vi lika bra som alla övriga lag i fortsättningsserien! Vilket även bekräftas genom det faktum att vi även har slagit serietvåan Spånga samt spelat jämt både mot Väsby, som ligger trea, och serieledarna Boo.
Söndagens match mot Hammarby började i högt tempo redan i den första perioden och trots att chanserna avlöste varandra på båda sidor slutade perioden mållös. Båda lagen hade var sin 2 minuters utvisning.

I början av den andra perioden ådrog sig Hammarbys Johan Wiå en 2 min. utvisning för tripping vilket vi  utnyttjade genom att vår "målkung" Daniel Vilusic, efter 3:13 in i perioden, satte pucken i mål efter pass från Isak Fehrling. Ledningen utökades därefter till 2-0 genom vår andra notoriske målgörare David Sävje efter 9:33. Passen stod Isac Lundberg och Isak Fehrling för. Efter 12:15 in i perioden reducerade Hammarby till 1-2 genom Joel Larsson. Strax därefter drog Hammarbys Noah Fredmark på sig en utvisning för tripping vilket vi återigen kunde utnyttja och i numerärt överläge göra 3-1 efter 14:45. Denna gång genom Alex Cewe på pass från Isak Fehrling och Daniel Vilusic. I slutet av perioden blev Daniel Vilusic utvisad för Highsticking och vi hann bara spela 6 sekunder, i 4 mot 5, innan Hammarby ådrog sig en utvisning för Interference varefter spelet fortsatte i 4 mot 4. Men dessvärre ådrog sig Fabian Lundgren, bara några sekunder därefter, också en utvisning vilket innebar att vi fick spela 3 mot 4 i resten av perioden. Dessbättre klarade vi av det numerära underläget utan att släppa in något mål.

Tredje perioden startade också i relativt högt tempo och efter 5:49 i perioden utökade vi vår ledning till 4-1 genom att Isak Fehrling, från sin backposition och på pass från Fredrik Danielsen och David Sävje, sköt ett handledsskott som letade sig in i mål och strax därefter utökade vi ledningen ytterligare till 5 - 1 genom Viktor ”Bergan” Björkqvist på passning från Albin Granath. I mitten på perioden lyckades vi, efter ett fantastiskt jobb i boxplay, "döda" spel 3 mot 5 efter det att först Lucas Claeson och kort därefter även Viktor Wahrén ådragit sig var sin "2-minutare". Hammarby reducerade dock till 2-5 efter 11:37 in i perioden genom Adam Jonsson. Dessvärre fick vi, när det återstod 1:57 av matchen, ytterligare en utvisning när Viktor Wahrén utvisades för Tripping. Detta utnyttjade Hammarby och gjorde 3-5 i genom Liam Gifting, men närmare än så kom inte Hammarby.

Stämningen och glädjen i omklädningsrummet efter matchen var hög och allsången samt ramsorna ekar nog fortfarande mellan väggarna i omklädningsrummet. Förhoppningsvis kommer dessa sånger och ramsor även att ljuda i vårt omklädningsrum efter matchen nu på fredag kväll då vi kl. 19:30 möter Saltsjöbaden hemma i Farsta Ishall. Vi har revansch att ta på dem efter den snöpliga förlusten med 5-4 senast i Saltsjöbaden.