Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

J-18 spelade oavgjort mot Trångsund
2019-09-23 14:49
I går kväll spelade J-18 laget sin sista träningsmatch innan seriestarten. Denna gång stod Trångsund för motståndet  och även denna match (hemmamötet slutade  6-7) blev en jämn och spännande match där målchanserna radades upp för båda lagen. Matchen slutade 3 - 3.
Vårt skadedrabbade lag fick ta emot ytterligare fyra återbud inför gårdagskvällens match, varför Max Kindbom (U15), Carl Wombs (U16) samt Adam Rosenquist (U16) blixtinkallades. Trots alla återbud visade laget upp ett mycket bra och fint spel som skapade massor av målchanser. Mycket snart kom också ett snyggt ledningsmål genom Isac Lundberg på passning av David Sävje. Några minuter därefter kom också 2 - 0 genom U-15 spelaren Max Kindbom på pass från Lucas Claeson och Rasmus Sjödin. Något mer mål i perioden kom inte trots många  och vassa chanser. Skotten i perioden vanns av FOC med 13 - 9.

Den andra perioden fortsatte med samma fina spel och många målchanser skapades men dessvärre kunde Trångsund, efter 10,34 in i perioden, reducera till 1 - 2 . Skotten vanns av FOC med 13 - 8.

Tredje perioden inleddes dessvärre med att Trångsund redan efter 56 sekunder kvitterade till 2-2. Det smög sig in mycket slarv och en viss oro hos spelarna vilket också visade sig i spelet som inte tillnärmelsevis kom upp i den nivå som det hade i den första perioden. Till råga på allt kunde Trångsund också ta ledning med 3 -2 på en kontring efter det att vi haft en situation med två mot en sekunderna dessförinnan. Matchen gick in i sitt slutskede då Tony och Marcus tog ut  målvakten, som denna dag var Samuel Sundin, när det var lite mindre än två minuter kvar och spelade med sex utespelare. Målchanserna radades nu upp och när det återstod  endast 2 sekunder av matchen kunde David Sävje kvittera genom att lyfta in pucken med en "backhand" och därmed fastställa slutresultatet till 3 - 3.  Målet tillkom efter en mycket tilltrasslad situation med många inblandade spelare framför Trångsunds målbur. Den totala skottstatistiken slutade med 33 -26 till Farsta efter 7 - 9 i den sista perioden.