SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Nynäshamns IF HC
2 - 4
FOC Farsta IF
Nynäshamns IF HC2 - 4FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 09 januari, 19:10
Plats:Folkets Hall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:00, Tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:00 Samling
18:35-18:50 Isvärmning
19:10 Matchstart
Referat: Nynäshamns IF HC - FOC Farsta IF
Kämpainsats gav vinst mot Nynäshamn
2024-01-10 15:42
Julian Bjurulf och Felix Johansson i kamp med Nynäshamns försvar

FoC Farsta fick en fin start på det nya året när fortsättningsserien omstartade i går kväll, efter ett uppehåll under jul-och nyårshelgerna, genom att besegra Nynäshamn på bortaplan. Segersiffrorna blev 4-2 efter periodsiffrorna 0-1, 1-1 och 3-0. På det stora hela taget var det en jämn match där vi stundtals visade upp ett bättre passningsspel än Nynäs som gick mer in för att spela fysiskt vilket renderade i att de också ådrog sig många utvisningar vilket vi kunde utnyttja vid två tillfällen. Det var framförallt en kämpainsats från hela laget som bäddade för att vi fick åka hem med alla 3 poängen och dessutom gjorde vår målvakt Oskar Tördal en mycket stark insats i målet.  På ett uppoffrande sätt hjälpte också våra utespelare Oskar att hålla rent framför mål genom att täcka skott och ta bort motståndarna. Dock höll det på att gå illa för Julian Bjurulf då han i slutskedet av matchen fick en puck i bakhuvudet (dock på hjälmen) efter att han hade kastat sig framåt för att täcka ett skott. Julian klarade sig ganska bra trots att skottet var relativt hårt. Lite plåster på såren fick Julian efter matchen då han av laget blev utsedd till matchens lirare. 

De första 10 minuterna av matchen blev ett ställningskrig där Nynäs spelade mer fysiskt emedan våra grabbar försökte hitta rätt i spelet. Som en följd av Nynäs fysiska spel, där de i många fall låg på eller var över gränsen, kom också Nynäshamns första utvisning efter 13.47 då Nynäshamns Jesper Voss satte in en ful Boarding på vår Mathias Lindgren som föll handlöst mot sargen vilket skapade upprörda känslor hos våra spelare. Tacklingen renderade inte bara i en Boarding utvisning för Voos utan dessvärre också även en utvisning för oss då vi inte kunde hålla tillbaka känslorna. Efter att båda lagen blivit fulltaliga skapade vi några rejäla chanser för att ta ledningen men dessvärre var skärpan i avsluten inte den bästa hos våra spelare. I stället blev det Nynäshamn som lite oförtjänt tog ledningen med 1-0 genom Jesper Lind som på ett relativt enkel sätt fick ta med sig pucken från egen försvarszon och efter sargen driva upp pucken varefter han rundade vår back och från nära håll sprätte upp pucken i nättaket. Strax efter målet och då det återstod knappt 2 minuter av perioden åkte Isac Guve-Törling dessvärre på en olycklig utvisning efter att han försökt sparka med sig pucken in i anfallszonen och och ännu värre skulle det bli för när det återstod 24 sek. av 11 sekunder av perioden trillade Philip Baczek vid kamp om pucken framför vår målbur och blev därefter liggande med pucken under sig varefter domaren bedömde det som avsiktlig blockering och gav Philip 2-minuter för "Delay of game". De avslutande sekunderna i spel 3 mot 5 klarade vi av på ett bra sätt.

 

Vi fick således börja de första 13 sekunderna i den andra perioden med spel 3 mot 5 och därefter ytterligare 1:45 i spel 4 mot 5. Båda utvisningarna klarades av på ett strålande sätt men dessvärre strulade vi till det i den egna försvarzonen strax efter att vi blivit fulltaliga vilket fick till följd att en Nynäsforward blev helt friställd med vår målvakt Oskar Tördal och kunde göra 2-0 för Nynäshamn. Dessbättre tog det därefter bara c:a 1 minut innan vår reducering kom genom att Philip Baczek pressat fram ett misstag från Nynäs försvar i deras försvarszon varefter han fick tag i pucken och spelade den bakåt in i slottet där William Kroon kom och, som näst intill knästående läge, satte pucken i nättaket. Båda lagen skapade därefter några klara frilägen dock utan att det blev något fler mål. När det återstod 39 sek. av perioden ådrog sig Nynäshamns Jesper Voss sin andra utvisning denna gång för en crosschecking vilket innebar att vi fick spela i PP resten av perioden och börja den tredje i numerärt överläge.

 

Den tredje perioden inleddes således med att vi fick spela 5 mot 4 och vi etablera också direkt spelet i anfallszonen varvid Nynäs blev pressat och drog på sig ytterligare en utvisning för tripping när det hade gått 16 sek. av perioden vilket för vår del innebar spel 5 mot 3. Därefter tog det bara 41 sek. av PowerPlay spelet innan kvitteringen var ett faktum. Målet kom till efter mycket fint förarbete av Philip Baczek samt Marcus Glansborg som friställde Felix Johansson mitt inne i slottet och Felix gjorde inget misstag och tryckte in kvitteringspucken till 2-2 strax ovan benskydden på målvaktens klubbsida. Efter 6:42 in i den tredje perioden drog Nynäs på sig ytterligare en utvisning genom en hakning på William Lindh då William tog fart bakom vårt mål. En utvisning som blev ödesdiger för Nynäs eftersom vi efter bara 31 sek. in i utvisningstiden tog ledningen med 3-2.  Målet kom till efter att Emil Wulff, i egen zon, droppat pucken till William Kroon som därefter i hög fart åkte upp på högerkanten och nästan framme vid den förlängda mållinjen passade han snett bakåt in i slottet där Calle Kimell direktsköt pucken förbi en helt ställd Nynäs målvakt. Därefter skapade vi ytterligare några klara frilägen som dessvärre blev resultatlösa. När det återstod knapp en minut av matchen tog Nynäshamn ut sin målvakt och efter en rensning från vår försvarszon kunde Calle Kimell riva åt sig pucken vid mittlinjen och fastställa slutresultatet till 4-2 i tom bur.

 

Sammanfattningsvis ett rättvist resultat efter en stark kämpainsats av hela laget och där killarna höll ihop lagdelarna under den större delen av matchen. Gårdagskvällens match bådar gott inför nästa match som vi har nu på fredag mot Gimo hemma i Farsta Ishall. Matchen börjar något senare än vanligt med nedsläpp kl. 20:00 på grund av att Farstas U13 har hemmamatch mot Djurgården.

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners