SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Solna SK
4 - 3
FOC Farsta IF
Solna SK4 - 3FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 oktober, 18:30
Plats:Ulriksdals IP Hall 3
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:17:20, Tilldelat omklädningsrum i Ulriksdals Ishall
Onödig förlust mot Solna
2023-10-22 22:00
En glad 2-målsskytt, William Kroon, gör sitt första mål i seriesammanhang för FoC Farsta och kvitterar till 1-1 mot Solna

Lördagskvällens borta match mot Solna blev en riktig besvikelse för oss i FoC Farsta. Trots att vi spelmässigt var det bättre laget förlorade vi med 3-4. Grundorsaken till förlusten var till stor del alla utvisningar som vi drog på oss. Totalt 18 utvisningsminuter och Solna, som har många rutinerade spelare som behärskar powerplayspelet, gjorde 3 av sina 4 mål under dessa utvisningar. Vi själva fick också fördelen av att spela powerplay vid 8 tillfällen men dessvärre lyckades vi bara göra ett mål under våra numerära överlägen.

Under den första perioden drog vi på oss fem utvisningar varav den första redan efter 47 sekunders spel. I spelet fem mot fem var vi det bättre laget och borde också ha gjort ytterligare ett antal mål på alla de chanser som vi skapade. Efter att vi hade klarat av 3 raka utvisningar kom också den fjärde utvisningen under vilken Solna tog ledningen på en styrning efter 15.44. Vår kvitteringen till 1-1 kom efter 18:29 genom William Kroon som satt pucken i nät med ett distinkt handledsskott efter fint förarbete av bröderna Kim och Max Miller. Skotten i berioden blev 11-11 detta till trots att vi hade hela 10 utvisningsminuter under perioden.

 

I den andra perioden blev vårt spel mer disciplinerat och efter 24:28 tog vi också ledningen med 2-1 genom William Lindh som från nära håll satte pucken i nätmaskorna efter passning från Max Miller och gediget föratbete av William Kroon. Dessvärre ådrog vi oss därefter, några minuter senare, på oss en ny utvisning och återigen gjorde Solna mål i spel 5 mot 4 och kvitterade till 2-2. Strax efter deras kvitteringsmål ådrog sig Solna först en utvisning och 40 sek senare ytterligare utvisning varvid vi fick spela 5 mot 3 under 20 sek och därefter 5 mot 4 och strax innan Solna blev fulltaliga kom också vårt ledningsmål. till 3-2. William Kroon som, efter att fått en passning från Max Miller, sköt ett skott från backposition som letade sig hela vägen in i mål bakom en skymd Solna målvakt. Skotten i perioden slutade 16-9 till oss.

 

 I den tredje perioden skapade vi ett antal vassa målchanser men dessvärre utan att vi lyckades få pucken över mållinjen i stället blev det Solna som kvitterade till 3-3 och återigen i spel 5 mot 4. Men dessvärre var det inte slut medmotgångarna för när det återstod knappt 5 minuter av matchen lyckades Solna också ta ledningen med 4-3 på en kontring där vi misslyckades med att rensa bort pucken och en omarkerad Solna forward kunde från 5-6 meters håll skjuta pucken i mål med en "isare". När det återsstod drygt 3 minuter fick vi ytterligare en möjlighet till att kvittera då Solna återigen drog på sig en utvisning men dessvärre skapade vi inga fler chanser varför Solna kunde sträcka klubborna i luften och vinna med 4-3.   Skotten totalt blev 41-37 till oss 

 

Vårt mål för säsongen är att vi skall ta oss till Alltrean och för att nå dit måste vi bli mer disciplinerade och hålla oss borta från utvisningsbåsen. Dessutom måste vi bli mer effektiva i avlsuten samt höja oss några snäpp så att vi kommer upp i vår normala nivå 

 

Nu närmast väntar hemmamatch på tisdag den 24.10 kl. 19:30 i Farsta Ishall mot Mälarö HC en match som vi näst intill måste vinna om vi skall nå Alltrean. och spela om uppflyttningsplatserna till div.2.


<< Tillbaka

 
 
Partners