SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
11 - 2
Tullinge TP HC
FOC Farsta IF11 - 2Tullinge TP HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 13 januari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Värmning
18:45 Påklädning
19:00 Isvärmning
19:20 Matchsnack
19:30 Matchstart
Storseger mot Tullinge
2023-01-14 15:00
Lucas Wilhelmsson (nr 10) gör 6-0 målet på passning från 3.målsskytten Kim Miller (nr 34)

FoC Farstas A-lag fortsätter på vinnarvägen genom att i gårdagens hemmamatch mot Tullinge ta sin tredje raka seger. Segern blev så stor som 11-2 och med lite mer skärpa i slutperioden hade segern förmodligen blivit större. 

Genom den stora segern befäste vi andraplatsen i serien dels genom att vi utökade poängförsprånget till 2 poäng mot Nyköping, som tappade 1 poäng hemma mot Älta, men också genom att förbättra målskillnaden avsevärt, vilket kan vara guld värt när det börjar att dra ihop sig för vilka som skall spela playoff till kvalserien till div. 2. 

Matchen hade två stycken 5-poängsspelare i Kim MIller som stod för 3 mål och 2 assist samt Viktor Hejdenberg med 1 mål och 4 assist. Speciellt roligt att det lossnade rejält för båda dessa spelare men i princip gjorde hela laget en bra match och spelet flöt på riktigt bra under matchen varför Tullinge inte fick några möjligheter till att komma in i matchen. 

 

Den första perioden hann bara bli 1:48 gammal när Malcolm Nordström slog in en retur på Lucas Wilhelmssons direktskott på Passningen från Mattias Lindgren. 2-0 målet kom några minuter senare då Kim Miller, i numerärt överläge, petade in en retur vid en rörig situation framför Tullinges Målvakt. Assist noterades på Viktor Hejdenberg och Lucas Wilhelmsson. Endast 22 sekunder senare kom också 3-0 efter att Emil Wulff brutit ett uppspel och levererade pucken till Malcolm Nordström som rundade målet och spelade till en framför målet helt fristående  Isac "GT" Guve-Törling som enkelt satte pucken i nät.  Malcolm Nordström utökade sedan till 4-0 efter ett fint uppspel som började med att Jerry linder spelade upp på högersidan till Isac Guve-Törling som i sin tur förlängde passet till Malcolm som sköt ett handledsskott när den attackerande backen skymde målvakten varefter pucken satt uppe i krysset. Innan perioden var slut hann vi även med att sätta 5-0 efter att vår målvakt Robin Sudqvist styrt ett långskott från Tullinge till i backposition stående Viktor Hejdenberg som in sin tur spelad en direkt från avbytarbänken inhoppande Kim Miller som satte fart från egen zon och åkte igenom hela Tullinges lag varefter han satte pucken imål med ett rappt skottpå målvaktens plockhandssida. Skotten i perioden blev 17-7 till vår fördel.

  

Till den andra perioden bytte Tullinge målvakt vilket inte hjälpte så mycket eftersom vi utökade ledningen c:a 5 min. in i perioden efter att Viktor Hejdenberg vid tekning spelade pucken till Kim Miller som rundade målet och spelade till Lucas Wilhelmsson som helt fri vid den bortre stolpen kunde sätta pucken i öppet mål. Strax därefter drabbades Tullinge av en utvisning som resulterade i att Marcus Glansborg med ett rungande slagskott satte 7-0 efter förarbete av Mathias Lindgren och Fili Beiron. Marcus utökade därefter ledningen till 8-0 efter ytterligare ett hårt slagskott.Förarbetet stod Niklas Ottossson och Oscar Nelsson för. Efter målet hettade det till ordentligt och det blev griningt på isen och domaren utdelade totalt 11 utvisningar inom loppet av 8 minuter. I periodens slutskede fick vi möjlighet att spela fem mot tre vilket resulterade i att Viktor Hejdenberg utnyttjade en målvaktsretur efter skott från Kim Mller på passning från Niklas Ottosson. I anfallet därefter,  i periodens absoluta slutskede, då Tullinge genom vårt mål hade fått in ytterligare en man på isen och vi spelade fem mot fyra fick Tullinge en kontring som de dessvärre utnyttjade genom att reducera till 1-9. Skotten i perioden 11-9 till oss.

 

Den tredje perioden inleddes bra av oss men dessvärre räkade vi i periodens  femte minut ut för en tveksam utvisning som dessbättre utnyttjades på bästa sätt av oss genom att Kim Miller böt ett uppspel vid Tullinges blå linje och avancerade mot målet och med ett fint backhandskott c:a 4-5 från målet satte han pucken i mål.  11-1 kom också några minuter senare efter att Mathias Lindgren spelat till Jerry Linder som i backposition sköt en puck motmål där Isac Guve-Törling tog emot den och vände bort målvakten varefter han satte pucken i mål. Tullinge reducerade därefter till 2-11 vilket sod sig matchen ut. Skotten i perioden blev 11-11 och totalt 39-27 till vår fördel.

 

Nästa match har vi nu på tisdag den 17/1 då vi möter Älta kl. 19.30 i Farsta Ishal. Matchen är en omspelsmatch efter att den förra matchen, som spelades i höstas, avbröts på grund av att isen gick sönder. Matchen spelas om i sin helhet. 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners