SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Cobras Damrekreation

FOC Farsta IF
1 - 10
Haninge/Trånkan
FOC Farsta IF1 - 10Haninge/Trånkan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 januari, 10:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:Damer Rekreation Div 3
Samling:09:30
Aktivitetsinfo: Max 20+2 spelare
Nye coachen: - Cobras största styrka är passionen! 
2022-02-02 15:44
Tränarduon Sebastian Wivallius och Joakim Mannerstål med Cobras före matchen

Det var ett strategiskt Cobralag som klev ut på isen inför välfyllda läktare i Farsta mot Haninge/Trånkan i söndags. Den mest briljanta taktiken gick ut på att inte ge nyrekryterade demontränaren Joakim Mannerstål en debutseger och därmed överhängande risk för hybris.  

 

Farsta visade med beslutsamhet att man inte tänker avslöja några offensiva hemligheter inför nästa säsong och att det inte blir så mycket spel i egen zon framöver så det gällde att träna på det nu.  

 

Matchen inleddes med att cobrorna lät motståndarna leka runt ett tag innan hemmalaget bombade in 1-0 redan vid första skottet på mål. Vindsnabba Åsa Harada fick tag i pucken bakom offensivt mål och hittade med ett genomtänkt instick in till skarpskytten Tania ”Ovechkin” Magalhaes som på ett patenterat vis vräkte upp pucken i det vänstra krysset.  

 

- Det var en skön nästintill euforisk känsla att göra mål, och att sen höra att målisen spelat både VM och OS gjorde inte saken sämre. Nu vet jag att jag kan göra mål! sa Magalhaes till det samlade pressuppbådet efteråt. 

 

Åsa Harada var stolt över sin femmas insats – och lite överraskad över sin egen klättring i den interna poängligan.  

- Jag visste inte ens att man fick poäng för assist – men nu är jag ju jätteglad! 

 

Motståndarna som nåtts av ryktet om coachrekryteringen hade förstärkt sitt lag med spelare från högre divisioner, och eftersom Farsta redan visat nivån, backade cobrorna tillbaka och släppte in 10 mål från gästerna. 

 

Enligt coach Joakim Mannerstål återspeglade inte siffrorna matchen vid slutsignalen. Han påpekar att en av Cobras goda egenskaper är att gänget håller humöret uppe och inte tappar huvudena i hård motvind 

 

- Lagets utan tvekan största styrkor är passionen, viljan att lära sig och det stöd tjejerna ger varandra både off ice/on ice, enligt Mannerstål. 

 

Hur är det då – ärligt talat – att ta över coachandet över 45 ystra hockeydamer? 

 

- Det har varit fantastiskt roligt, givande och helt ärligt lite snurrigt - men det är som det ska i början av en förändring


<< Tillbaka

 
 
Partners