SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
8 - 4
IFK Österåker Vikings HC
FOC Farsta IF8 - 4IFK Österåker Vikings HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 16 februari, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra fortsättning
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:45 Påklädning
19:00-19:15 Isvärmning
19:30 Nedsläpp
Referat: FOC Farsta IF - IFK Österåker Vikings HC
Andra platsen räddad efter seger mot IFK Österåker
2024-02-17 13:30
Isac Guve-Törling visar sin glädje efter att han kvitterat till 4-4. De övriga Focarna som kommer bakom är Elias Persson, Julian Bjurulf, Mathias Lindgren och Jerry Linder

Efter en bedrövlig 1:a period tog sig laget samman och vände ett 1-3 underläge till seger med 8-4 i gårdagskvällens seriematch mot IFK Österåker efter periodsiffrorna 1-3, 2-0 och 5-1. Den första perioden präglades av mycket slarv och dåligt hemjobb där lagdelarna var långt ifrån varandra och grabbarna spelade mer individuellt i stället för som ett lag.  Den andra perioden blev något bättre och i den tredje perioden lossnade det rejält och spelet blev riktigt bra och trots den dåliga inledningen blev det till slut en stabil seger. 

I poäng protokollet hade några av killarna en fin dag där vi bland annat kan notera att Elias Persson stack ut med 1 mål och 3 assist tätt följd av Isac Guve-Törling som gjorde 3 mål samt William Kroon som noterades för 3 assist. 

Den första perioden började vi på ett stabilt sätt och vi kom in i  matchen bra då vi även fick möjlighet att redan i inledningen av matchen spela powerplay efter att Österåker dragit på sig en utvisning. I mitten av perioden drog de på sig ytterligare en utvisning och i slutet av denna kom också ledningsmålet genom Felix Johannson som, efter passning från Alexander Söderman-Persson och Emil Wulff, drog sig in mot tekningscirkeln och därifrån sköt ett högt skott som den skymde målvakten i Österåker inte hann med och ta. Efter det ledningsmålet kröp det  sakta in sig någon form av bekvämlighet i laget och vi tappade succesivt bettet i skridskoåkningen vilket också resulterade i att vi fick en utvisning som Österåker utnyttjade och kvitterade till 1-1 på en målvaktsretur. Någon minut senare tappade vi pucken i anfallszonen varefter Österåker kontrade och fick en 2 mot 1 situation som slutade med att de tog ledningen med 2-1 och dessvärre var det inte nog med det för bara 30 sekunder därefter kom också 1-3 efter att vi återigen tappat pucken, denna gång bakom mål, och inte lyckats få ut den ur zon trots flera möjligheter. Skotten  i perioden, som blev 13-13, visade också att det var ganska öppet bakåt. I periodpausen blev det en tuff analys av situationen där var och en fick rannsaka sig själv.

 

Rannsakningen gjorde gott resultat för noggrannheten i spelet blev bättre i den andra perioden och i periodens tredje minut blev Elias Persson frispelad vid den offensiva blå och strax innan Elias skulle skjuta blev han trippat så att han föll vilket domaren Martin Lennbom uppmärksammade och dömde straff. Den efterföljande straffen förvaltade Elias på bästa sätt genom att via en backhand sätta pucken i nättaket och reduceringen till 2-3 var ett faktum. Efter målet blev spelet också mycket bättre och vi gav inte Österåker så mycket utrymme emedan vi själva skapade en hel del vassa avslut och kvitteringen hängde i luften. Efter 11:14 in i perioden kom också kvitteringen! Efter att Elias Persson vunnit en tekning tog han själv hand om pucken och spelade därefter till Oskar Nelson som direktsköt en "isare" från nära håll vilken målvakten inte hann med på. Skotten i perioden vanns av oss med 15-7.

 

Den tredje perioden inleddes med en kalldusch genom att Österåker tog ledningen med 4-3 då det bara hade gått 45 sekunder av perioden. Men dessbättre behövde vi inte vänta så länge på kvitteringspucken som kom minuten därefter genom att Julian Bjurulf arbetat fram pucken till Elias Persson som i sin tur friställde Isac Guve-Törling som bara hade att sätta pucken i mål. Ledningsmålet kom ytterligare någon minut senare efter att vi bitit oss fast i anfallszonen passade Julian Bjurulf pucken till den återigen fristående Isac Guve-Törling som först sköt ett skott som målvakten klarade av varefter GT själv petade in målvaktsreturen till ledning med 5-4. Halvminuten senare fick Alexander Söderman-Persson en puck från Elias Persson vid vår försvarszon och därefter åkte upp med pucken mot anfallszonen varefter han avancerade in mot mitten av slottet och därifrån sköt en "isare" som han till sin stora förvåning fick se gå i mål och utökade därmed vår ledning till 6-4.  Isac Guve-Törling, eller GT som han kallas inom laget, gjorde också strax därefter 7-4 till oss efter att Elias Persson snappat åt sig pucken bakom mål och därefter spelade fram till GT som lirkad in pucken bakom målvakten. Som grädde på moset kom också 8-4 genom Felix Johansson som påpassligt slog in en retur på William Kroons skott. I den tredje perioden var vi totalt överlägsna skottstatistiken slutade med hela 22-7 till oss och totalt blev det 50-25.

 

Genom segern är det nu klart att vi kommer att spela Playoff för kvalserien till HockeyTvåan. Vi kommer att möta antingen Sala eller Älta i bästa av tre matcher och vi börjar med hemmamatch i Farsta Ishall nu på tisdag den 20.2 kl. 19:30. Vilket av lagen det blir avgörs på söndag eftermiddag då IFK Mariehamn - Sala har spelats färdigt.


<< Tillbaka

 
 
Partners