SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Älta IF
4 - 5
FOC Farsta IF
Älta IF4 - 5FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 10 november, 20:00
Plats:Ältahallen
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:45, Tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:45.Materialvård
19:00 Uppmjukning
19:15  Matchställ på
19:30-19:45 Isvärmning på gammal is
19:50 Matchgenomgång
20:00  Nedsläpp
Referat: Älta IF - FOC Farsta IF
Hat Trick för "SP" när Älta besegrades
2023-11-11 20:13
Segerglädje efter fredagskvällens seger mot Älta

Alexander "SP" Söderman-Persson firade sin 21-års dag rejält i fredagskvällen segermatch mot Älta genom att göra ett "HatTrick" i matchen som slutade 5-4 till Farsta. Efter matchen fick "SP" dessutom inte bara beröm för sina mål utan också höra de skönsjungande lagkamraterna framföra den klassiska "Ja må han leva" och dessutom hurra för jubilaren. 

Matcherna mot Älta brukar spelmässigt var väldigt "tajta" vilket också denna match blev. Vi fick en bra start på matchen och redan efter c:a 5 min hade vi skapat ett par frilägen men dessvärre hamnade våra skott strax över eller på sidan av målburen i stället för på mål. Trots ett visst spelövertag för oss blev det Älta som gjorde det första målet efter att vi tillåtit deras forward Adam Larsson åka in i slottet mot vårt samlade försvar och därifrån skjuta ett handledsskott som slank in strax under ribban. Efter målet skapade vi ytterligar målchanser och vid några tillfällen varav några var helt rena chanser men dessvärre fortsatte precisionen att vara dålig. Men trots den dåliga precisionen i skyttet kom vår kvittering till 1-1 strax innan periodpausen efter det att Felix Johansson drivit upp pucken och serverat Marcus Glansborg en passning bakom mål varefter "Glans" arbetade sig in framför mål och gav Alexander "SP" Söderman Persson läge att lyfta in kvitteringspucken till 1-1 i öppet mål. Skotten i perioden blev 11-10 till vår fördel.

 

Den andra perioden inleddes med att vi skapade ett tryck i Ältas försvarszon och bl.a. hade Isac Guve-Törling milimetrarna emot sig i ett anfall där han blev het fri med Ältas måvakt. I anfallet därefter hade vi till synes pucken under kontroll när vi tappade den på blålinjen i anfallszonen varefter Ältas Marcus Drewsen drev upp pucken och med tre av våra spelare hängande i bakhasorna rundade han vår kasse och spelade därefter fram pucken till en helt fri Adam Larsson som enkelt satte den i mål till en 2-1 ledning för Älta. Nägra minuter senare utökade sedan Älta dessvärre sin ledning till 3-1 efter att Älta backen drog iväg ett handledsskott som smet in bakom Oskar Tördal.  Men glädjen för Älta blev kortvarig eftersom reduceringen till 2-3 kom bara 28 sekunder senare då Niklas Ottosson la ett skott på mål och Alexander "SP" Söderman Persson grävde därefter i röran fram pucken och stötte in den i mål. Julian Bjurulf noterades också för en assist till målet. I slutet av perioden hängde även en kvittering i luften då "SP" blev helt frispelad men dessvärre läste Ältas målvakt "SP:s" dragningar och räddade målburen från påhälsning. När det återstod drygt 1 minut av perioden drog Ältas back Jimmy Nordström på sig en 2 minuters utvisning för "Roughing" och dessutom spädde han på den med ytterligare 2 minuter för "Abuse of Officials" vilket innebar att vi fick avsluta perioden i PowerPlay. Skotten i perioden blev 12-7 till Älta.

 

Den tredje perioden började således med spel i Powerplay för vår del och efter att Max Miller vann tekning i mittcirkeln förflyttades spelet raskt upp till Ältas försvarszon där William Kroon strax innaför den blå linjen fick pucken från Mathias Lindgren varefter William drog iväg ett snärtigt handledsskott, som helt överaskade Ältas målvakt, och kvitterade till 3-3 efter bara 26 sekunders spel i perioden. Några minuter senare kom också vårt ledningsmål till 4-3 efter att Kim Miller passat pucken till Macolm Nordström som i sin tur direktskarvade till Max Miller som i hög fart fick pucken och avancerade därefter mot mål och satte pucken i mål med ett iskott. Dessvärre kvitterae Älta vår ledning till 4-4 genom att vi tillät Ältas forward Adrian Pettersson stå helt omarkerad och skjuta in kvitteringspucken från c:a 5-6 meters håll. Men vi fick ytterligare en chans att avgöra matchen under ordinarie tid genom att Mathias Lindgren i matchens slutskede frispelade Felix Johansson som avancerade mot mål men blev slashad bakifrån i skottögonblicket varpå domaren blåste straff till vår fördel. Felix tog straffen själv men dessvärre tappade han pucken i skottögonblicket.  När det återsstod 21 sekunder av ordinarie tid råkade vi dessutom ut för en tveksam utvisning vilket gjorde att vi i förlängningen fick börja med att spela tre utespelare mot fyra. Dessbättre klarade grabbarna av den kniviga situationen på ett föredömligt sätt och 4-4 stod sig förlängningstiden ut varför straffar fick avgöra matchen. De tre straffrundorna började med att Marcus Glansborg satte sin straff vilket även Ältas Erik Frendelius gjorde. Därefter var det "SP:s" tur att skjuta straffen och han visade inga nerver och satt straffen distink i mål utan chans för Ältas måvakt. Därmed var det ledning med 2-1 för oss i straffläggningen varefter Oskar spikade igen och räddade Ältas straff. I den avslutande straffrundan räddade båda målvakterna  straffarna vilket betydde att "SP:s" straffmål fastställde slutresultatet till en Farsta seger med 5-4 och ytterlligare 2 poäng i tabellstriden.

 

Nästa match för laget är nu på tisdag i kommande vecka då vi tar emot Solna i Farsta Ishall  kl. 19:30.

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners