SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

Nynäshamns IF HC
3 - 6
FOC Farsta IF
Nynäshamns IF HC3 - 6FOC Farsta IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 06 oktober, 19:00
Plats:Folkets Hall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:00, FolketsHall I tilldelat omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:00 Samling
18:30-18:45 Isvärmning
19:00 Match
Trupp:#1 Sebastian Wivallius
#2 Niklas Ottosson
#3 William Lindh
#8 William Kroon
#9 Viktor Hejdenberg
#10 Felix Johansson
#11 Isac Guve-Törling
#13 Carl Kimell
#14 Alexander Söderman Persson
#17 Marcus Glansborg
#18 Julian Bjurulf
#20 Sebastian Jyttner
#21 Philip Baczek
#22 Kevin Göransson
#23 Oskar Nelson
#28 Emil Wulff
#29 Max Miller
#30 Oskar Tördal
#33 Mathias Lindgren
#34 Kim Miller
Referat: Nynäshamns IF HC - FOC Farsta IF
Seger mot Nynäshamn i seriepremiären
2023-10-09 16:03
Isac Guve-Törling styr helt ostört in 1-0 mot Nynäshamn

Seriepremiären i div 3 Östra B slutade på allra bästa sätt för oss i FoC Farsta då Nynäshamn besegrades på bortaplan med 6-3. En viktig seger då Nynäshamn, som under fjolåret spelade i div 2, får anses som en av huvudfavoriterna i serien. Målmässigt följdes lagen åt fram till dess att Nynäshamn kvitterade till 3-3 i början av den tredje perioden. Men bara 17 sekunder efter kvitteringen återtog vi ledningen vilket gjorde det riktigt tungt för Nymäshamns spelare emedan vi själva kunde spela lungt och diciplinerat vilket gjorde att vi utökade ledning till 5-3 och därefter fastställa slutresultatet till 6-3.  Periodsiffrorna blev 1-0, 2-2 och 3-1. 

Nynäshamn började matchen något bättre än vad vi gjorde och i den första perioden skapade de också ett visst tryck på oss och Oskar Tördal i vår kasse fick en svettig början på matchen. Men dessbättre var det vi som gjorde det första målet genom Isac Guve -Törling som efter 16:42 gjorde 1-0 efter att ha förvaltat en "Indianare" från en av Nynäs backarna på bästa sätt. Här får också "GT", som Isac också kallas, rikta en tacksamhetens tanke till Sebastian "Basse" Jyttner som, genom hårt jobb, stressade backen till att göra misstaget. Resultatet höll sig därefter perioden ut. Skotten i perioden vanns av Nynäshamn med 13-7

 

Den andra perioden hann bara bli 21 sekunder gammal innan Nynäs kvitterade till 1-1 efter en kontring som skapade en två mot en situation. Dessbättre kunde vi återta ledningen efter 28,48 genom Marcus Glansborg som "snodde" åt sig pucken nere i det vänstra hörnet varefter han avancerade mot mål och, högerskytt som han är, sköt ett handledsskott på mål som målvakten lämnade retur på och Marcus tog jälv hand om returen och satte pucken i mål. Kvitteringen för Nynäs kom endast drygt 2 min. därefter på grund av att vi inte lyckades få iväg en retur från Oskar på ett backskott tillräckligt bra viket gjorde att Nynässpelaren blev helt ren framför mål och enkelt kunde lyfta in kvitteringen till 2-2.  Efter 35:17 återtog vi ledningen genom Philip Baczek som läste spelet på ett bra sätt och klev fram i Nynäs försvarszon och bröt ett uppspel i varefter han ostört kunde avancera in mot mål och ge oss en 3-2 ledning. En ledning som vi behöll perioden ut trots att vi råkade ut för en utvisning när det var c:a 2 min. kvar av perioden. Skotten i perioden slutade 9-7 till Nynäshamn.

 

I inledningen av den tredje perioden jagade Nynäshamn en kvittering vilken också kom efter 42:57 då Nynäs hade "bitit" sig fast i vår försvarszon. Målet kom efter ett backskott somdet blev retur på och den fristående Nynäsforwarden Fredrik Lagerqvist kunde slå in returen till 3-3 vilket blev hans andra mål för kvällen. Dock skulle inte glädjen bli långvarig för Nynäs eftersom vi bara 17 sekunder därefter återigen tog ledningen efter att Kim Miller och Felix Johansson på ett föredömligt sätt satt press på Nynäs backar varefter Kim, med assistans av Felix, "snodde" åt sig pucken och serverade Julian Bjurulf en passning mitt i slottet som Julian sedan förvaltade på ett alldeles ypperligt sätt förvaltade genom att göra en dragning som fintade bort både den försvarande backen samt Nynäs målvakt varefter Julian satte pucken i nät. Efter detta mål tappade Nynäs fokus och organisationen i spelet spelet blev också sämre vilket föranledde att de valde att ta time out efter halva perioden. Strax efter att de tagit time out drog de på sig en utvisning som vi utnyttjade på allra bästa sätt genom fint spel och Kevin Görasson, på passning från Philip Baczek, friställde Felix Johansson som placerad mitt i "Slottet", med ett distinkt handledsskott, satte pucken i nättaket och utökade därigenom vår ledning till 5-3. När det återstod c:a 1 minut av matchen tog Nynäs ut sin målvakt och spelade med 6 utespelare vilket möjliggjorde för Marcus Glansborg, efter passning från Alexander Söderman.Persson, att göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet till 6-3.

Skotten i perioden blev 8-7 till Nynäshamn och totalt 30 för Nynäs och 21 för oss.

 

Nästa match för oss blir på fredag den 13.10 då vi möter Älta hemma i Farsta Ishall kl. 19:30

 


<< Tillbaka

 
 
Partners