Anmäl i kommentarsfältet om du vill ha kycklingsallad. De som beställer swishar mig 50 kr omgående på 0723-583275
Svara omgående för jag måste beställa tidigt i morgon bitti
Referat: SK Iron Hockey - FOC Farsta IF
Förlust även i andra playoffmötet mot Iron
2023-02-26 16:57

Fredagskvällen slutade dessvärre i moll för oss efter att vi förlorade den andra playoff matchen mot SK Iron från Björklinge. Denna gång skrevs förlustsiffrorna till 3-8 efter periodsiffrorna 2-2, 1-2 och 0-4. Dock var matchen mycket jämnare än vad siffrorna visar och en bidragande orsak till förlusten var att vi dessvärre tillät Iron att göra tre mål när vi hade förmånen att få spela med en man mer på isen.

Återigen startade SK Iron i ett högt tempo och sköt många skott vilket resulterade i att man skapade många chanser vilket också resulterade i att de redan efter 2:17 tog ledningen på ett överraskande is skott efter en 360 graders vändning av Ironspelaren. Efterhand utjämnade sig spelet men dessvärre blev vi tilldelad en tveksam utvisning för att vi skulle ha varit för många spelare på isen vilket helt klart inte var fallet. Denna utvisning resulterade dessvärre i att Iron kunde utöka sin ledning till 2-0. Dessbättre tog killarna utvisningen på rätt sätt och bara 18 sek. efter Irons mål reducerade vi till 1-2 genom Lucas Wilhelmsson som pricksköt i det högra krysset efter att han fått passning från Felix Johansson och Oscar Nelson som assist. Efter det målet tog vi över spelet mer och mer varefter vi efter 18:23 också kvitterade genom ett snyggt mål av Malcolm Nordström på passning från Marcus Glansborg. Skotten i perioden slutade 21-9 till Iron

Den andra perioden inleddes av oss på ett bättre sätt än den första men dessvärre gjorde Iron ite överraskande 3-2 redan efter 23:17. Strax därefter drog Iron på sig en utvisning som dessvärre slutade med att Iron i numerärt underläge utökade sin ledning till 4-2. Dock fortsatte vi med att skapa chanser och bar några minuter efter Irons mål reducerad vi till 3-4 genom Alexander Söderman Persson som förvaltade Philip Baczeks passning på ett strålande sätt. Skotten i perioden slutade 11-11.

Den tredje periodens första tre minuter blev ödesdigra för vår del då Iron redan efter 43 sek. utökade sin ledning till 5-3 efter att vi tappat markering på en gubbe. I anfallet därefter drog Iron på sig en utvisning som dessvärre slutade med att Iron tilläts göra mål i det numerära underläget och utöka ledningen till 6-3 och inte nog med det för i samma numerära underläge tilläts Iron även att efter göra 7-3. Iron fastställde därefter slutresultatet till 8-3 efter att vi ådragit oss en utvisning. Skotten i den tredjeperioden slutade med 7-6 till Iron

Sammanfattningsvis kan man säga att vi gjorde fyra bra perioder i matcherna mot Iron men att vi vid små misstag har blivit straffade på ett ödesdigert sätt i båda matcherna. Med lite tur i avgörande ögon blick kunde resultatet sett annorlunda ut. Nu är det slut för denna säsong och vi får trots allt vara nöjda med det vi åstadkommit trots att vi inte lyckades nå ända fram till kvalserien. Nu blickar vi fram emot nästa säsong då nya mål skall uppfyllas.

Vi från lagets sida vill också passa på att tacka vår hejaklack, bestående av spelare från våra ungdomslag, som har hejat fram oss både på bortaplan och vid matcher hemma i Farsta Ishall. Ni har varit ett fin stöd och ett uppmuntrande inslag vid matcherna!