19:15 Matchstart

Referat: Älta IF - FOC Farsta IF
Seger över Älta med 4-1
2023-01-11 16:00

Vårt A-lag gjorde en gedigen insats i gårdagskvällens viktiga seriematch mot Älta på bortaplan och gick segrande ur striden med 4-1 i en match där vi förde spelet i de två första perioderna och stängde matchen i den tredje genom att göra ett bra jobb och tvinga Älta att ta skotten från mindre bra lägen. Segern innebar att vi nu gick upp på andra plats i serien med 27 poäng - en poäng före trean Nyköping och sex poäng före Älta som ligger fyra. Leder gör Brödernas på 38 poäang och en match mer spelad.

Matchen började riktigt bra för vår del och redan efter 1:28 kunde Isac Guve-Törling elegant styra in 1-0 på passnig från Philip Baczek. Efter ett mindre lyckat byte kunde dessvärre Älta, endast 51 sekunder efter vårt mål, kvittera till 1-1. Efter kvitteringen blev spelet mer vårdat från vår sida vilket gjorde att vi skapade flera fina målchanser och försvarsmässigt jobbade vi bra och täckte  skotten på ett mycket bra sätt. Vårt 2-1 mål kom I den 16:e spelminuten när Malcolm Nordström täckte ett backskott och därefter snodde han åt sig pucken och åkte ifrån sin back varefter han ensam med målvakten lyfte upp pucken i nättaket till 2-1. Skotten i perioden vanns av oss med 16-7.

I den andra periodens inledning ådrog sig Älta en utvisning vilket vi utnyttjade på bästa sätt då Philip Baczek kom in i "slottet" och genom ett hårt skott satte han 3-1 på passning från Lucas Wilhelmsson och Kevin Göransson, Några minuter senare fick vi möjlighet att spela 5 mot 3 i över en minut men desssvärre utan att göra något mål. Men i slutet av perioden kom trots allt 4-1 genom Lucas Wilhelmsson som från nära håll satte pucken i nättaket efter mycket fint förarbete av William Lindh och Kevin Göransson. Skotten i den 2:a perioden slutade 11-8 till oss.

I den tredje perioden blev spelet mer avvaktande och vi spelade mer på säkerhet för att försvara ledningen och Älta fick äga pucken lite mer under perioden men trots att Älta tog ut sin målvakt under matchens sista två miniter så lyckades de inte göra något mer mål. Skotten i perioden vann Älta med 19-7 och den totala skottstatistiken blev 34-34.

Vår nästa match är nu på fredag kväll kl. 19:30, då vi hemma i Farsta Ishall möter Tullinge. Vi har redan mött Tullinge vid två tillfällen i årets serie och då har det blivit segrar med 5-2 på bortaplan och med 9-1 hemma i Farsta ishall.  Således är alla välkomna till matchen på fredag kväll.