19:30 Matchstart
Referat: FOC Farsta IF - Mälarö Hockeyförening
Säker seger mot Mälarö
2022-12-19 08:00
FoC Farstas Kevin Göransson (nr. 22) konstaterar att pucken ligger i nätmaskorna efter Lucas Wilhelmssons skott som gav ledning med 4-0. Målvaktsskymningen står William Lindh och Marcus Henriksson för

Vårt A-lag är på vinnarspåret igen efter fredagskvällens seger mot Mälarö med 4-2. Segern innebar också att vi återtog andraplatsen i serien Matchen hade två olika ansikten genom att vi i första perioden spelade ut Mälarö fullständigt och gjorde tre mål under matchens flrsta 10 minuter då spelet och effektiviteten verkligen var på topp och allt fungerade. Den andra perioden började på samma sätt och vi utökade vår ledningen till 4-0. Efter det målet  smög det sig dessvärre in någon form av underskattning i laget och vi blev bekväma vilket innebar att vi tillät Mälarö ta över kommandot helt och det var bara bra försvarsspel i kombination med bra målvktsspel som gjorde att Mälarö endast gjorde ett mål på de 20 skotten de sköt i andra peroden. I den tredje perioden blev spelet jämnare och vi återtog kommandot. Visserligen reducerade Mälarö till 2-4 då vi hade en man utvisad men segern var aldrig hotad.

Inledningen på den första perioden blev en av de bästa som vi spelat det här året. Grabbarna visade både snabbhet och effektivitet och det första målet kom också som ett brev på posten efter 5:34 in i perioden då William Lindh utnyttjade en retur efter att Arvid Hällgren från nära håll utmanat Mälarös målvakt. Bara 18 sekunder därefter fick Felix Johansson en fin passning mitt i banan från Isac Guve Törling och trampade ifrån försvaret och blev helt fri med målvakten varvid han satte pucken säkert i mål. Calle Mogård var också inblandad i det fina uppspelet. Någon minut därefter kom nästa mål då Marcus Henriksson, placerade till vänster om målburen, snyggt spelade pucken snett in framför mål till en fristående Lucas Wilhelmsson som bara hade att trycka in pucken i målet. Jerry Linder stod för den andra assisten till målet, Vi fortsatte med att pressa hårt mot Mälarös mål dock utan att lyckas göra fler mål i perioden. Skottstatistiken i perioden blev 17-6 i vår favör.

Den andra perioden inleddes på samma fina sätt som den första med bra bra spel och tryck mot motståndarnas kasse vilket också gjorde att de drog på sig en utvisning. Utvisningen utnyttjades på bästa sätt genom att Lucas Wilhelmsson gjorde 4-0 på passning från Alexander Söderman Persson samt bra målvaktsskymning av Marcus Henriksson och Wiliam Lindh.  Dessvärre ådrog vi os strax därefter en utvisning som Mälarö utnyttjade genom att reducera till 1-4. Efter målet fick Mälarö ny energi och vårt spel fungerade inte lika bra längre samt att hemjobbet blev sämre vilket innebar att Mälarö tog över initiativet i matchen och skapade flera bra chanser dock utan att lyckas göra några fler mål under perioden trots att de vann skottstatistiken i perioden med hela 20-5. Spelet i den andra delen av perioden blev dessutom mycket ryckigt genom att det utdömdes många utvisningar till båda lagen.

Den tredje periodens första halva skapade båda lagen några vassa chanser dock utan att få in pucken i målet. I periodens 11:e minut drog vi på oss en utvisning som dessvärre Mälarö utnyttjade genom att reducera till 2-4. Strax därefter fick även vi möjlighet att spela i numerärt överläge dock utan att lyckas utöka vår ledning. Resten av perioden spelade vi mer på säkerhet för att säkerställa den viktiga vinsten. Skottstatistiken i perioden blev 12-11 till Mälarö.

Nu gör serien ett uppehåll över jul och nyår vilket innebär att nästa match i serien blir först tisdag den 10 januari då vi möter ärkerivalen Älta på bortaplan och nästa hemmamatch blir mot fredag den 13 januari.