Aktivitetsinfo: 16:30 Ombordstigning på bussen
19:30 Matchstart
Referat: Nyköpings AIK - FOC Farsta IF
Smärtsam uddamålsförlust mot Nyköping
2022-12-12 11:37
En nöjd målgörande Marcus Glansborg, efter reduceringen till 2-3, och en lika nöjd passningsläggande Isac Guve Törling och bakgrunden skymtar den andra passningsläggaren Calle Mogård

Fredagskvällen slutade i moll för vårt A-lag då det blev en uddamålsförlust med 2-3 i den svåra bortamatchen mot Nyköping. Stundtals spelade vi en mycket bra ishockey och vi  skapade också många chanser däribland en straff. Desuutom skapade vi ett friläge med två spelare ensamma mot Nyköpings målvakt då domaren blåste av spelet helt omotiverat på grund av att det blev fel på klockan. Det hjälpte oss föga att domarteamet därefter beklagade sig och framförde att de själva tyckte att det var ett olyckligt läge att blåsa av matchen. Slutresultatet innebar att Nyköping nu gick om oss och petatade ned oss till tredje platsen i serietabellen.

Matchen inleddes bra av oss och vi skapade några vassa lägen men dessvärre blev det Nyköping som tog ledningen genom att  påpassligt utnyjja en retur från vår målvakt Robin Sundqvist. Några minuter därefter fick vi vår chans att kvittera då vi tilldömdes en straff som vi dessvärre brände och hemmaledningen med 1-0 stod sig perioden ut. Skotten i perioden vanns av oss med 14-10

I den andra perioden jagade vi en kvittering vilken också kom då vi pressade högt och tvingade Nyköpingsspelarna till att göra misstag vilket fick till följd att Marcus Henriksson bröt en passning  och avancerade in mitt i "slottet" och satte pucken stenhårt i mål efter 27:15. Glädjen blev kotvarig för direkt efter nedsläpp rev Nyköping åt sig pucken varvid vårt hemjobb falerade och deras vänsterforward Adam By frispelades och 15 sekunder efter vårt mål återgav han hemmalaget ledningen med 2-1 då klockan visade 27:26. I samband med målet blev Nyköpings Robin Jacobsson utvisad efter han slagit till en av våra spelare och 57 sekunder senare fick vi möjlighet att spela 5 mot tre under 1:03 då Nyköping drog på sig ytterligare en utvisning. Dessvärre lyckades vi trots denna möjlighet inte få in en kvitteringspuck. Skotten i perioden slutade 11-8till Nyköping.

Den tredje perioden började olyckligt för oss då Nyköping lyckade få till ett längre anfall varvid vi inte lyckades få ut pucken ur zonen vilket resulterade i att Nyköpings Eric Örtegren utökade Nyköpings ledning redan efter 1:50 in i perioden till 3-1. Efter målet  pressade vi på för att göra ett reduceringsmål och reduceringen kom också efter 45:47 genom Marcus Glansborg som blev helt frispelade av Isac Guve Törling och Calle Mogård stod för passningen till Isac. Efter reudceringen fick vi till en intesiv press och Nyköpingsspelarna fick kämpa hårt för att klara målet från påhälsning. Mitt i denna press ådrog vi oss dessvärre en onödig utvisning för crosschecking vilket gjorde att Nyköping kunde återhämta sig och vår press kom av sig. I slutet av matchen plockade vi ut vår målvakt dock utan att lyckas få in kvitteringspucken. Sktten i perioden noteraades till 12-11 i Nyköpings favör vilket innebar att skotten totalt blev 33-33.

Förlusten kändes lite smärtsam då vi i stora delar av matchen dominerade och borde ha gjort ytterligare några mål. Närmast har vi hemmamatch nu på fredag kl. 19:30 mot Mälarö. Mälarö är ett av de lag som vi fightas med om en 2:a eller 3:e plats vilket är det som gäller för att vi skall kvalificera oss för Playoff matcher till kvalserien för spel i HockeyTvåan nästa år.