Referat: FOC Farsta IF - Brödernas Hockey
Brödernas satte stopp för segerraden
2022-12-05 11:03
Calle Kimell är framme och oroar Brödernas målvakt

Brödernas blev för starka för vårt A-lag och satte stopp för den 7:e raka segern genom att i söndagskvällens match besegra vårt A-lag med 6-0. Det namnkunniga spelarna i motståndarlaget var effektivare och idérikare samt utnyttjade våra små misstag på ett dräpande sätt. Dessutom var deras målvakt, Oscar Svensson, säkerheten själv i målet och lyckades hålla nollan trots några helt öppna frilägen. Trots förlusten behåller vi dock andra platsen i serien genom att även de närmaste rivalerna, Nyköping och Mälarö, båda  förlorade sina matcher.

I den första perioden var spelet relativt jämt och vi skapade flera klara målchanser varav två stycken frilägen som mycket väl hade kunnat resulterat i mål. Men Brödernas rutin  samt kyla lyste igenom och efter 7:56 in i perioden tog de också ledningen med 1-0, genom deras back Hugo Rosas, i samband med en snabb omställning vid ett av våra byten.

Den andra perioden hann bara bli 2,29 gammal då Brödernas utökade sin ledning då återigen Hugo Rosas lyfte in en puck mot mål som tog på en skridsko och studsade in i mål. Strax efter målet drog Brödernas Dick Axelsson på sig en utvisning för crosschecking mot Philip Baczek. Dessvärre fick vi inte till något ordnat spel i deras försvarszon och i stället kunde Brödernas utnyttja en rensning från försvarzon och kontra varvid Brödernas Simin Wassberg enkelt kunde åka sig fri och göra 0-3 i det numerära underläget. Dessvärre utökade Brödernas till 0-4 efter att vi vid ett anfall tappat pucken vid offensiv blå och Brödernas Joel Ahlin visade sin snabbhet genom att åka i från vårt försvar och sätta pucken i mål.

I den tredje periodens inledande del var spelet mycket jämt och lagen bytte chanser med varandra fram till den 49:e minuten då vi i anfallszonen drog på oss en utvisning varefter Bröderna visade sin spelskicklighet och utökade ledningen till 5-0. Trots att vi därefter fick spela i numerärt överläge vid två tillfällen efter varndra så lyckades vi dessvärre inte spräcka nollan. I stället drog vi, under det andra numerära överläget, på oss en straff vilken Victor Andersson förvaltade säkert och fastställde slutresultatet till 0-6.

Närmast gäller nu att anaysera mtchen och återhämta oss samt ladda inför nästa match som är nu på fredag mot serietrean Nyköping på bortaplan.