Referat: Boo HC - FOC Farsta IF
A-laget tog sin andra seger
2022-10-27 10:54
Calle Kimell bidrog med 1 mål och 2 assist vid gårdagskvällens seger mot BOO

I går kväll tog A-laget en mycket viktig seger i bortamatchen mot BOO. En vinst som i princip var ett måste om vi vill slåss med lagen på den övre halvan av serien.  Matchen, som var målmässigt mycket jämn genom att både BOO:s målvakt Emil Sundström och vår egen David Elfvengren spelade på toppnivå, slutade med en seger för oss med siffrorna 3-1. Trots de jämna siffrorna får dock vår seger anses som rättvis då vi dominerade spelet i större delen av matchen även om BOO tilläts att skapa några målchanser som mycket väl kunde ha resulterat i mål. Men skottstatistiken i de två första perioderna visar att vi dominerade matchen klart och vi skapade också målchanser där pucken i princip "dansade" på mållinjen vid ett flertal tillfällen.

Dessvärre har vi under en längre tid haft sjukdomar och skador i truppen eller spelare som ej varit tillgängliga på grund av resor alternativt arbete och gårdagskvällens match var heller inget undantag i det avseendet. Dock var Calle Kimell tillbaka efter en tids skadebekymmer och nyförvärvet från Haninge, Isac Guve Törling, gjorde debut i laget. Eftersom vi har dessa bekymmer innebar det att två av våra backar fick spela forwards istället för att spela på deras normala positioner. Nu är det ett matchuppehåll ända till nästa fredag då vi möter KTH och då hoppas vi att de flesta av de spelare som är och har varit otillgängliga återigen är tillbaka och tillgängliga för spel.

Vi började matchen på ett mycket förtroendeingivande sätt och skapade några lägen för att göra ett ledningsmål men dessvärre utnyttjade vi inte de lägen vi fick. Vi slarvade en del bakåt vilket resulterade i att BOO kunde ta ledningen, då klockan stod på 9:28, efter det att vi vid ett dribblingsförsök tappat pucken bakom vrt eget mål varefter BOO:s Gustav Almlöf blev helt frispelad i slottet och kunde sätta pucken i mål.  Kvitteringen till 1-1 kom efter 15:55 i spel 5 mot 4 då BOO hade ådragit  sig en utvisning efter att ha haft för många spelare på isen. En utvisning som vi utnyttjade genom att Lucas Wilhelmsson lyfte pucken upp i nättaket från 2 meters håll på passning från Calle Kimell som liggandes på isen snett bakom mål spelade in pucken till Lucas. Assist noteras även på Philip Baczek Skottstatistiken i perioden blev 16-9 till vår fördel.

I den andra perioden hade vi flera fina lägen för att göra mål och vid några tillfallen var vi  ensamma med målvakten men perioden förblev mållös och resultatet 1-1 stod sig perioden ut efter det att vi återigen vunnit skottstatistiken med siffrorna 16-9.

Den tredje perioden började i lågt tempo vilket gynnade i första hand BOO men dessbättre förvaltade de inte de målchanser som uppstod på ett bättre sätt än att vi kunde reda ut dem. Båda lagen drabbades också av varsin utvisning dock utan att något av lagen kunde utnyttja det numerära överläget.  Känslan i båset var ändock att förr eller senare skull vi lyckas med att göra ett mål och efter 54:22 satte Calle Kimell mycket riktigt pucken i nät efter fint samspel med Philip Baczek och Lucas Wilhelmsson som rundade kassen och därefter spelade fri Calle som placerad framför mål sprätte upp pucken i nätet på målvaktens plockhandssida. Efter detta ledningsmål pressade BOO på för att nå en kvittering och i matchens slutskede fick de en rejäl chans genom en tekning i vår zon och i samband med det plockade de ut sin målvakt. Calle Kimell tekade och  nyförvärvet Isac Guve-Törling snodde åt sig pucken och i hög fart åkte i från bakarna och la pucken i den tomma buren. Calle Kimell noterades för assisten till målet som fastställde slutresultatet till 3-1. Skotten i den tredje perioden blev 11-10 till oss och totalt blev det 43-27 i vår fördel. Sammantaget gjorde hela laget en bra match och visade på kampvilja i situationerna.

De närmaste fem matcherna kommer att bli avgörande för om vi kommer att slåss på den övre eller den undre halvan av serien eftersom vi möter lag som vi på papperet har goda chanser att vinna över. Vårt mål är att ligga på den övre halvan och slåss om de översta platserna. Nästa match blir kl. 19:30 på fredag i nästa vecka då vi möter KTH i Farsta Ishall.