SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
Alag

FOC Farsta IF
5 - 3
Solna SK
FOC Farsta IF5 - 3Solna SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 14 november, 19:30
Plats:Farsta Ishall
Serie:HockeyTrean Östra B
Samling:18:15, Vårt omklädningsrum
Aktivitetsinfo: 18:15 Materialvård
18:30 Uppmjukning
18:40 Matchstället på
19:00 Isvärmning
19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Tredje raka segern för FoC Farsta kom mot Solna
2023-11-15 21:34
Isac "GT" Guve Törling och Felix Johansson jublar efter Alexander Söderman-Perssons 4-1 mål

FOC Farsta tog en viktig seger i går kväll när vi vann över Solna HC med 5-3 i en jämn match där Solna började bäst men efter hand arbetade FoC killarna sig tillbaka in i matchen och tog över samt dirigerade spelet i långa stunder varför man kan konstatera att segern var rättvis och också något underkant. Periodsiffrorna blev 1-0, 3-1 och 1-2. 

Solna kom ut i den första perioden med hög press och fysiskt spel vilket gjorde att vi ofta fastnade i vår egen zon. Efter hand kom vi in i matchen och spelet i egen zon blev bättre och grabbarna uderstödde varandra på ett bättre sätt vilket gjorde att vi tog kommandot i matchen och i den 11:e minuten kom också vårt första mål. Målet kom efter att vi vunnit en närkamp nere i vår egen försvarszon varefter Kim MIller förde upp pucken och åkte in i anfallzon där Calle Kimell övertog pucken och passade sedan diagonalt över banan där William Kroon var helt fri och enkelt kunde sätta pucken i mål bakom den helt bortsspelade målvakten i Solna. Spelmässigt hade vi ett visst övertag i perioden. Båda lagen hade också  var sitt powerplay dock utan att något av lagen lyckades med att göra mål varför vi gick till periodvila med en 1-0 ledning. Skotten i perioden blev 11-14

 

I den andra periodens första minut kolliderade Filip Beiron med en Solna forward och blev en kort stund liggandes bakom mål varför domaren blåste av matchen med ett påföljande nedsläpp i vår zon. Solna vann nedsläppet varefter pucken hamnade hos Solnas Joakim Palmqvist som kvitterade till 1-1 med ett direktskott som smet in bakom Oskar Tördal i vårt mål. Dock återtog vi ledningen drygt 5 minuter därefter då Malcolm Nordström sargade ut pucken ur gen zon till Alaxander Persson -Söderman som ostört tog sig in i Solnas försvarszon varefter han passade till Calle Kimell som sköt pucken i mål via Solnas målvakt. I anfallet därefter utökade vi ledning till 3-1 genom Daniel Kårström som, placerad framför mål, med sitt klubblad styrde Mathias "Bågen" Lindgren skott i mål. Dessvärre för Daniel blev han inte noterad som målgörare i matchprotokollet eftersom domaren uppfattade att "Bågens" skott gick direkt i mål. Passningen till "Bågen" stod Sebastian Jyttner för. I slutet av perioden fick vi möjlighet att spela powerplay efter att Solna dragit på sig en utvisning för Hooking. Utvisning såg ut att bli resultatlös men då det återstod endast 6 sekunder av utvisningen tog Isac Guve Törling pucken med sig i en uppåkning på vänster varefter han bröt sig in framför mål där Felix Johansson fick pucken och passade till Alexander Söderman-Perrson som petade in 4-1 mellan benen på Solnas målvakt. Ett resultat som sedan stod sig perioden ut och och som dominerades helt av Foc Farsta. Skotten i perioden blev 13-6.

 

Den tredje perioden började mycket bra för vår del då Marcus Glansborg, efter drygt två minuter, utökade vår ledning till 5-1. Målet kom till efter att Niklas Ottosson passat efter sargen till Marcus som därefter tog sig in mitt i banan och sköt ett skott mot mål som tog på Isac "GT" Guve Törling varefter pucken studsade tillbaka till Marcus som direktsköt pucken i mål. Dessvärre släppte vi sedan in Solna i matchen igen när vi efter drygt 8 minuter ådrog oss en utvisning som Solna utnyttjade genom att reducera till 2-5. Efter målet fick Solna energi och vi blev vid ett flertal tillfällen "fastcheckade" i vår försvarszon och i den 54:e matchminuten kom ytterligare en reducering. I samband med att vi inte lyckades få ut pucken ur vår egen zon uppstod det en grötig situation framför vårt mål som slutade med att pucken petades in i mål och 3-5 var ett faktum. När det återstod c:a 2 minuter av matchen plockade Solna också ut sin målvakt och spelade med sex utespelare. Dessbättre redde våra killar ut situationen och seger med 5-3 var ett faktum. Skotten i perioden blev 10-14 och totalt 26-32.

 

Trots att Solna blixtrade till så kan man konstatera att vi var det bättre laget och att segern dessutom var något i underkant. Genom segern närmade vi oss de lag som ligger ovan strecket som kvalificerar för spel i Alltrean och vi har nu själva avgörandet om spel i Alltrean  i egna händer.

 

Nästa match är, nu på fredag den 17/11 på hemmaplan i Farsta Ishall kl. 19:30, mot Gnesta som ligger 2 poäng före oss i serien. Vi kan förvänta oss en jämn och hård match likt bortamatchen mot Gnesta som vi vann efter en vändning i slutminuterna från ett 1-2 undeläge till seger med 3-2.

 

 


<< Tillbaka

 
 
Partners