19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Så kom den - 6:e raka segern för A-laget
2022-12-03 11:45
Isak Guve Törling visade vägen genom att göra 1-0 målet redan efter 4.48 i den 1:a perioden

Fredagkvällens storseger med 7-1 över BOO blev lagets 6:e raka seger. Laget gjorde en rätt igenom bra match och segersiffrorna var närmast i underkant. Segern innebar också att FOC Farsta klättrade upp på en andra plats i serien vilket innebär att det blir en tidig seriefinal på söndag då vi möter serieledande Brödernas Hockey Kl. 17:30 hemma i Farsta Ishall.

Den numer välkända hejaklacken från FOC:s ungdomslag hade för kvällen utökats även med en hel del föräldrar och ledare vilket gjorde att det var liv i "luckan" under hela matchen. Efteråt fick många av spelarna skriva autografer till sina små klubbkamrater som kämpar för att en gång i framtiden ta över och ta på sig A-lags tröjan.

Vi började matchen i ett mycket högt tempo och spelade i BOO:s försvarszon så gott som oavbrutet under de första 4-5 minutrarna och redan efter fyra minuters spel hade vi skjutit sju skott på mål. När klockan visade 4:48 kom också, som ett brev på posten, det första målet genom Isac Guve Törling efter det att Lucas Wilhelmsson skjutit ett skott på mål vilket Calle Kimell tog returen på och därefter hamnade pucken hos Isac som bara hade att lägga in pucken i buren. Kort efter ledningsmålet råkade vi dessvärre ut för en utvisning som blev kostsam då tidigare FOC spelaren Felix Munkhammar som omarkerad framför mål kunde kvittera till 1-1. Vår press fortsatte under resten perioden dock utan att vi lyckades gör något ytterligare mål. Vår överlägsenhet i perioden var total och vi vann skotten i perioden med hela 17-6.

Den andra perioden hann bara bli 1:53 gammal innan vi tog ledningen med 2-1 efter att Emil Wulff passat till Marcus Glansborg som på högerkanten åkte från egen blå och rundade målet varefter han passade in framför mål till en helt fristående William Lindh som i sin tur satte pucken i mål. Trots många chanser dröjde det till den 9:e minuten innan vi gjorde 3-1 genom en kontring där Philip Barczek var med och bröt BOO:s anfall varefter Isac Guve Törling samt Calle Kimell tog hand om pucken och Calle åkte upp genom mittzonen samt in i anfallszonen där han, några meter från mål, satte pucken i krysset på målvaktens plockhandssida. Bara minuten därefter kom även 4-1 genom att Kim Miller, efter förarbete av broder Max Miller och Calle Mogård, sköt ett blixtrande skott från den vänstra tekningspunkten rakt upp i krysset på målvaktens klubbsida. Den andra halvan av perioden blev dessvärre ryckig och dålig spelmässigt då vi råkade ut för tre utvisningar dock utan att BOO lyckades reducera. På grund av att vi fick spela mycket i BoxPlay så blev också periodens skottstatistik jämn och slutade 10-10.

Den tredje perioden blev inledningsvis lite avslagen då båda lagen blev tvungna att spela försvarsspel på grund av flera utvisningar. Efterhand blev diock spelet bättre och åtta minuter in i perioden gjorde vi 5-1 åter igen genom Kim Miller som kom fri på en kontring efter att Emil Wulff tillsammans med Max Miller brutit ett anfall varefter Max spelade fri brorsan Kim som rundade sin back och därefter blev totalt fri med BOO:s målvakt Emil Sundström som han totallurade och satte pucken i nät.  6-1 kom bara tre minuter därefter när Kevin Göransson fick en bakåtpassning från Max Miller utefter sargen och strax innanför den blå linjen i anfallszonen varefter han drog sig sakta in i banan och sköt ett slagskott som letade sig in i målet bakom en skymd målvakt.  Lite senare, I spel fem mot fyra, kunde vi sedan också göra 7-1 efter fint förspel av Kevin Göransson som slog en digonalpuck till Marcus Glansborg som direktsköt varefter Mathias "Bågen" Lindgren kunde slå in returen och fastställa slutresultatet. Skotten i perioden vanns av Bo med 12-9 och den totala skottstatistiken vanns dock av oss med 36-28.

Nu i morgon söndag väntar en tidig seriefinal för oss då vi möter serieledande Brödernas Hockey kl. 17:30 hemma i Farsta Ishall. Bröderna har många kända profiler med de före detta Djurgårdsspelarna Dick Axelsson och Christian "Fimpen"Eklund i spetsen med i sitt lag. Här gäller det för våra killar att neutralisera framförallt dessa två spelare för att vi skall lyckas vinna mot dem.