19:20 Matchgenomgång
19:30 Matchstart
Storseger mot Tullinge
2022-11-20 18:00
Max Miller och Calle Kimell samt Niklas Ottosson jobbar hårt framför Tullinges mål. Foto: Janne Kårström

Fredagskvällens match för A-laget mot Tullinge slutade med en storseger för de våra med hela 9-1. Försvaret tillsammans med vår målvakt David Elfvengren, som var säkerheten själv, agerade stabilt och resolut vilket gjorde att vissa av Tullinges spelare blev lite griniga. Glädjande är också att målskyttet börjar fungera bättre och våra mål spreds också ut bra inom laget då hela åtta av de nio målen gjordes av olika spelare. Resultatet innebar också att vi avancerade till 3:e plats i serietabellen och vi förbättrade dessutom vår målskilnad så att den nu är på plussidan med +5.

Matchen började med en massiv press från vår sida vilket resulterade i att Tullinge tvingades spela på gränsen och de tog också följdaktligen en utvisning i samband med ett friläge för oss. I det efterföljande powerplayspelet kom vårt ledningsmål efter en bra kombination mellan Niklas Ottosson och Calle Kimell som frispelade Lucas Wilhelmson vilken, från högersidan, satte pucken i nättaket efter 05,27.  2-0 målet kom efter ett uppspel på högerkanten där Lucas Wilhelmsson, placerad vid sargen i mittzon, direktskarvade pucken till Max Miller som i hög fart gick in i Tullinges zon vareftter han levererade en smörpassning in till Mathias Lindgren som mitt framför mål kunde direkskjuta pucken i mål helt otagbart för Tullinges målvakt. Skotten i perioden vanns av oss meed 15-8.

Vår dominans fortsatte även i den andra perioden och efter 24:05 slet sig Isac Guve Törling fri från sargen och avancerad in mot mål och 3-0 målet var ett faktum. Förarbetet noterades på Mathias Lindgren och Calle Mogård. Strax därefter drog Tullinge på sig en 5 minutersutvisning och matchstraff efter en ful tackling på Malcolm Nordström långt efter Malcolm hade släppt pucken. Två minuter in på 5-minuters utvisningen ådrog sig Tullinge ytterligaren utvisning och i spel 5 mot 3 utökade vi ledningen till 4-0 genom Calle Kimell som slog in en retur på Lucas Wilhelmssons skott.. 5-0 målet kom genom Niklas Ottosson som i hög fart kunde lyfta upp pucken i mål efter förabete av Alexander Söderman Persson och Malcolm Nordström. Att vårt spelövertag var markant i perioden visas av att vi vann skotten i den andra perioden med hela 17-2

Våra killar forsatte med samma höga tempo även i den tredje perioden och den blev endast 7 minuter gammal då Lucas Wilhelmsson ökade vår ledning till 6-0 efter att blivit helt ren från mittzonen. Förarbetet stod Calle Kimell och Mathias Lindgren för. Dessvärre drog vi på oss en utvisning och Tullinge kunde reducera till 1-6 efter en styrning framför mål på ett backskott. Strax därefter råkade vi ut för ytterligare en utvisning som vi dessbättre utnyttjade på bästa sätt genom att Alexander Persson Söderman snappade åt sig pucken på vänsterkanten i egen zon och snabbt frispelade Malcolm Nordström som från mittzonen rundade sin back och ensam med målvakten satte pucken stensäkert i nät till 7-1.  Calle Mogård gjorde sedan 8-1 via en retur på ett hårt skott från Kim Miller och 9-1 kom bara 40 sekunder därefter genom Marcus Henriksson som påpasslig sköt pucken i mål och förarbetet aav Marcus Glansborg och Kevin Göransson. Även denna period var vi överlägsna och vann skotten med 15-6. Total skottstatistik blev 47-16 till vår fördel.

Nästa match är på bortaplan mot KTH på fredag i nästa vecka. Helgen därefter har vi två hemmamatcher i följd då vi  kl. 19:30 på fredag den 2/12 tar emot BOO och kl. 17:30 på söndag den 4/12 möter vi serieledarna Brödernas stjärnspäckade gäng med Dick Axelsson och Christian "Fimpen" Eklund i spetsen. Då behövs verkligen publikstöd som lyfter fram våra grabbar.