SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Foc Farsta IF
Utbildat ishockeyspelare sedan 1977

Välkommen till B-laget!
Farsta Hockeys B-lag är en salig blandning av spelare födda på 60-talet, 70-talet, 80-talet och 90-talet. Några har spelat på ganska hög nivå, medans några är lyckliga amatörer. Gemensamt för alla är kärleken till ishockey. 

Vi har en eminent Redaktion som följer laget nära och lägger oregelbundet upp nyheter här på hemsidan.

Är du intresserad att börjar hos oss så finns det en process där du går igenom ett par olika steg. Vi rekommenderar att börja med medlemshockey på tisdagar klockan 21:30 i Farsta Ishall.

Ledningen

Tung förlust för B-laget
2019-11-13 09:34
På väg till Järfälla Ishall för bortamatch mot Bele så nås laget av oroande info att Zambonin i ishallen har gått sönder och att hemmalaget bett domarna avvakta på distans för att eventuellt skjuta matchen till annat datum. Redaktionen vill försöka vara objektiva i sina rapporter, men upplevelsen att flytta till Norra serien har inte varit överdrivet positiv och verkar allmänt rätt hafsigt skött.

Laget: Mackan i mål
1:a - Asplund, Filip - Zebbe, Kortzon, Pontus
2:a - Stora Peter, Börjesson - Gurra, Tim, Henke
3:e - Nypan, Skägget - Pelle, Blomman, Dickson

Matchen startar på gammal is efter ett ungdomspass och genomförs i ett behagligt tempo för alla inblandade, inklusive domarna. Tyvärr så släpper Farsta in ett mål direkt i första bytet, men växer in i matchen. Gurra kan snärta in 1-1 och Zebbe dyker upp som gubben i lådan på bortre stolpen och stöter in 1-2. Nu är det Farstas match och det finns fler bra lägen att utöka ledningen. Farsta slarvar med pucken vid offensiva blå och Bele kan kvittera innan vi tar paus med ställningen 2-2.

Som fågeln Fenix så reser sig Zambonin från askan och drar av isen innan andra perioden startar och Farsta radar upp 100%-iga chanser. Dock så är det hemmalaget som gör målen och går upp i ledning 4-2. Asplund kan trycka in en reducering efter Coach Florre tagit ut Mackan för att spela 6 mot 5. Vid en tilltrasslad situation vid Beles mål så tror Farsta att Pontus kvitterat, men han blir istället utvisad tillsammans med en hemmaspelare som får 2+2 och power play för Farsta. Dessvärre så sjabblas det med pucken i överläge med 2 spelare och Bele kan skicka in 5-3 i tom kasse.

Redaktionen hoppas och ber om att spelarna i Farsta äter ett par stora portionerna ödmjukhet under veckan för att komma redo till nästa match på fredag borta mot Täby.

/Redaktionen

2019-11-08 10:17
Det blev en klar seger för Farsta i hemmamatchen mot Hanson Brothers med hela 8-0. Tyvärr så var Redaktionen inte i bästa form och inget referat skapades, men målskyttarna hittar ni här: http://stats.swehockey.se/Game/Events/470387

Sedan kom Erik upp stort och hittade en sponsor av sportdryck som Olle, Farlige-Tim och Supernollan Tallen visar på här på bilden.
Farsta inkasserade första trepoängaren
2019-10-28 13:52
Kylan i luften igår kväll påminde oss om att vintern snart är här, tur då att Farsta spelade så man kunde smyga in i ishallen. Årets första derby mot Stortorparna stod på menyn. Stortorparna valde denna säsong att börja om i Femman efter några säsonger i Div 3. Det har varit en utmanande första tid för gästerna i denna nya serie. Redaktionen fick en kort pratstund med gästernas coach som berättade att han hade fullt fokus på att lära sig namnet på sina spelare.

Farsta ställde en sargad trupp på isen mitt under brinnande höstlov:
Tallen i mål. Släppte de två första skotten, spikade sedan igen helt.
1:a Asplund, Victor - Wagner, Chrille, Widmark här kliver både Wagner och Chrille in efter ett par säsonger med sporadisk spel och gör mycket bra ifrån sig.
2:a Nyman Pertoft, Skägget Olsson - Henke Golden Boy, Gurra, Dickson skapade mycket och alla forwards blev målskyttar.
Joker: Filip fick fira sin födelsedag som extra gubbe med en handfull byten. Lagspelare.

Första perioden startar på sämsta sätt för Farsta med mål i baken efter en minut. Widmark hade bra spritt i benen och kan finurligt styra in en fin passning från Gurra. En isare från gästerna slinker in five-hole på Tallen och det står 1-2. Farsta har nu kommit in bättre i matchen och Dickson kan dundra in kvitteringen i krysset. Stortorparna ser lite trötta ut och en back försöker valla bort Chrille bakom mål, men det läser 88 och kan fräckt lägga in 3-2 på en överraskad målvakt. Med dryga minuten kvar hostar en av gästernas backar upp pucken mitt i slottet och Chrille kan drämma in 4-2 som Gurra snabbt fyller på med 5-2 i bytet efter som står sig perioden ut.

Den avslutningen på perioden är inget som Stortorparna hämtar sig ifrån och de tappar humöret i andra och Farsta spelar en hel del i power play, men gör det ganska risigt. Klart förståeligt med tanke på att deras bästa spelare i PP numera står och coachar i båset...
Hursomhelst så gör Farsta två mål i numerärt överläge genom Golden Boy och Victor som ger oss slutresultatet 7-2. 

Det är en solid insats av Farsta, men det oroar Redaktionen att drygt två femmor kommer till spel. Lagen i Norra serien är mycket bättre än Södra och Torparna är inget dåligt lag, men har inte kvaliteten som Farsta. Ny hemmamatch mot spännande Hanson Brothers spelas på söndag klockan 21:00 och vi hoppas Kortzon blir frisk så Farsta kan ställa upp med AsplundKortzon Brothers.

/Redaktionen


Oväntat tufft mot Ekerö/Skå
2019-10-22 12:05
Det är inte helt lätt att hitta till Allhallen en söndag där Ekerö/Skå spelar, fråga bara spelarna i Farsta. Minst en av de mest tongivande spelarna knackade på i fel ishall innan vederbörande dök upp vid Allhallen.

Coach Florres lag för kvällen:
Jocke i mål. väldigt bra säsongsinledning
1:a Asplund, Nyman Pertoft - Dickson, Kortzon, Zebbe
2:a Widmark, Filip - Gurra, Blomman, Henke Double Trouble
3:e Pontus, Jagr, Pelle

En aning tunn trupp samlades i söndags för andra omgången i Divsion 5 Norra för bortamatch mot Ekerö/Skå. Några skador, förkylningar och annan frånvaro störde uppladdningen inför denna match, men de som var där hade iallafall rätt inställning. Skå chockar Farsta genom att mer eller mindre omgående både göra 1-0 och 2-0 innan 5 minuter var spelat. Ingen riktig panik hos Farsta som tuggar sig in i matchen byte för byte och tack vare lite odisciplinerat spel av Skå rivs Pontus ner i ett friläge och straff till Farsta tilldöms. Gurra är kylig och lägger en isare "5-hole" och reducerar till 2-1. Farsta får flera chanser i power play under andra halvan av perioden men resultatet står sig perioden ut. 

Pontus är i slag denna match och kan tidigt i andra kvittera till 2-2 efter ett svepskott i krysset. Direkt efter kvitteringen drabbas Skå av en utvisningen, men Farsta slarvar med pucken och hemmalaget kan shorthanded åter ta ledningen. Som tidigare nämnt så är Pontus het och innan PP tar slut så kvitterar han. Lagen turas om att besöka utvisningsbåset och vi får se en repris från Skå som gör 4-3 med en man mindre på isen. Man frågar sig försiktigt vad Coach Florre ger för instruktioner till sitt power play... Asplund som har imponerat i säsongsupptakten och sliter som en galärslav kan via en myra till skott sätta kvitteringen med drygt 8 minuter kvar. Ordinarie matchtid slutar 4-4 och övertiden presentera av våra sponsor "21 grams".

Hemmalaget har svårt att hålla alla gubbar på isen och efter en fasthållning så får Farsta chansen med en man mer. Pontus, som får mycket utrymme i denna spalt, har en tid att passa på annan ort så han tar helt sonika pucken och avgör matchen med sitt tredje mål. 

I nästa omgång blir det derby mot Stortorparna som spelas i Farsta Ishall söndag 27/10 kl 21:00. Välkomna!

Redaktionen


Titantuff start för B-laget
2019-10-22 11:41
Det har på förhand spekulerats om att Norra Division 5-serien är tuffare än Södra och ska vi dra några slutsatser efter en blixtrande premiär så verkar det stämma.

Coach Florre hade tagit ut följande lag till premiären mot Täby Titans: 
Jocke i mål, väldigt bra i premiären
1:a Asplund, Filip - Widmark, Kortzon, Zebbe
2:a Nypan, Skägget - Börjesson, Farlige-Tim, Henke Golden Boy
3:e Stora Peter, Victor - Pontus, Blomman, Gurra

Ett piggt och ungt Täby startar matchen på ett övertygande sätt, men kyliga och rutinerade Farsta hanterar den initiala pressen på ett väldigt bra sätt samt att Jocke var väldigt stabil matchen igenom. Genom en snabb spelvändning kan Henke sånär snärta in ledningen till hemmalaget, dock så tar avslutet i stolpen men då dyker han upp, poängkungen från förra säsongen Farlige-Tim och kan raka in 1-0. Nu har Farsta tagit över spelet och har de farligaste chanserna, men inga mer mål görs i första perioden. Tyvärr så tvingades Stora Peter utgå tidigt i perioden med en överkroppsskada och Skägget fick kliva av i paus med en underkroppsskada.

Farsta startar andra perioden fulla av energi, kanske redan i andra andningen? Hursomhelst så tar Gurra tag i pucken, lurar ett par titaner från Täby och sprätter in 2-0 i första krysset. Läckert! Hemmalaget verkar ha koll på matchen, men ett individuellt misstag i egen zon blir dyrbart och Täby reducerar. Detta lägger en våt filt över Farsta som börjar agera irrationellt ute på isen och Täby kan kvittera. Coach Florre får ta en time out för att samla styrkorna och vila backarna som får slita hårt. Problemen att hålla ihop laget och ger en kontring som Täby kan ta ledningen genom att direktskjuta 2-3. Farsta försöker ta matchen till övertid genom att lyfta ut Jocke och spela med 6 utespelare, men Täby kan spika slutresultatet 2-4 i tom kasse.

Den korta analysen var att avbräcken på backsidan skadade Farstas spel ganska mycket och när man väl har spelövertaget måste man sätta sina chanser, då det är svårt oavsett serie att vinna en hockeymatch om man bara gör två mål framåt.

/Redaktionen

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Förening, 08/07 07:00 
Förening, 30/05 07:39 
 
Partners