Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stolthet - Kamratskap - Engagemang - Respekt

Svensk Ishockeys verksamhetsprotokoll med anledning av Covid-19


I länken nedan hittar ni Svenska Ishockeyförbundets Verksamhetsprotokoll, ett dokument med riktlinjer gällande situationen med Covid-19 från augusti 2020.

Det är skrivet utifrån junior-seniorverksamhet och gäller alla serier.

 

Det är varje förenings ansvar att ta del av detta dokument, och att använda tillämpliga delar i dokumentet utifrån sin verksamhet.

 

Verksamhetsprotokoll - Svenska Ishockeyförbundet 2020.pdf


______________________________________________________________________________________________________Riktlinjer gällande Covid-19 för FOC Farsta Ishockey Förening


Med anledning av rådande Coronapandemi och för att begränsa smittspridning följer vi dessa riktlinjer i den sportsliga verksamheten:

 

Arenan är stängd för publik under träningar och matcher. Endast spelare och ledare medverkar vid aktiviteter (träningar och matcher).

 

  • Spelare och ledare samt övriga uppmanas att följa Riksidrottsförbundets och folkhälsomyndighetens allmänna råd avseende att minska smittspridningen.

  • Generella rekommendationer att följa:

- Tvätta händerna noga med tvål och vatten

- Hosta i armvecket

- Undvik att röra ansiktet med händerna

- Använd social distansering om minst 1,5 meter


  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

  • Respektive ledare utför en genomgång för samtliga spelare kring smittspridning, vikten av hygien, information kring regler, förhållningssätt och rutiner kopplade till Coronapandemin.

  • Endast spelare och ledare med direkt koppling till laget ska vistas i omklädningsrummet.

 

  • Inga handskakningar eller ”high fives” med spelare/domare före, under eller efter match.

  • Dusch/ombyte: Samtliga spelare duschar om möjligt hemma. Om dusch sker används egen handduk. Varje spelare använder sina egna personliga tillbehör såsom hårborste, kam, deodorant, etc.

 

  • Varje spelare har sin personliga vattenflaska, INGA "allmänna” flaskor

 

 

Nedan följer ett utdrag från Svenska ishockeyförbundets riktlinjer för sportslig verksamhet:

https://www.swehockey.se/forening/nyheterforforeningar/Juni2020/coronapandeminriktlinjerforsportsligverksamhetforbarnochungdomsishockeyn
Håll er friska och ta hand om varandra!

 
Våra samarbetspartners