Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

Olycksminut fällde J-18 laget
2020-02-10 11:11
Inom loppet av 43 sekunder i mitten av andra perioden kunde serietvåan Boo både kvittera vår ledning till 2-2 samt göra både 3 och 4-2. Därefter dröjde det ända till matchens slutskede innan Boo kunde, efter att vi pressat hårt för att reducera deras ledning, avgöra matchen genom att göra 5-2. Periodsiffrorna blev 1-1, 1-3 samt 0-1, med våra siffror nämnda först.
Matchen inleddes med en hård press från Boo men utjämnades ju längre in i matchen vi kom. Efter 8:54 fick vi en tveksam utvisning som dessvärre Boo, efter 10:31 in i perioden,  utnyttjade genom att göra 1-0. Kvitteringen från vår sida kom, efter 18:16, också i spel 5 mot 4, genom David Sävje som påpassligt sköt pucken i mål efter pass från Daniel Vilusic samt Viktor Wahren.

Den andra perioden började mycket bra för vår del genom att vi tog ledningen med 2-1 redan efter 55 sekunder då Daniel Vilusic höll sig framme och slog in en retur på Daniel Kårströms skott från backposition. Även David Sävje noterades för en assist då det var han som passade till "Kåre". Ett klassiskt hockeymål.

Efter 28:27 in i perioden kom så den olyckliga minuten då Boo först kvitterade till 2-2 och endast 15 sekunder senare, då klockan visade 28:42, kunde ta ledningen med 3-2. I samband med efterspelet till det målet fick vi också dessvärre en utvisning  för "Abuse of officials" vilket Boo, redan efter 31 sekunder in i PP-spelet, utnyttjade  genom att efter 29:13 göra 4-2.

I den tredje perioden pressade vi på för att reducera och utjämna den ledning Boo hade. Men trots många vassa målchanser lyckades vi inte få pucken i mål. I stället kunde Boo, efter 58:40 och när vi pressade som mest, fastställa slutresultatet till 5-2 genom en styrning från ett backskott.
Skotten slutade 40 - 29 till Boo, efter periodsiffrorna 18-9, 14-7 samt 8-13 med siffrorna för Boo nämnda först.