Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

Seger över Hammarby
2020-01-27 12:07
J-18 laget fortsätter på den inslagna vinnarvägen genom att följa upp segern över Brinken i torsdags med en ny seger i går kväll. Denna gång seger över Hammarby med hela 8-1 hemma i Farsta Ishall.
Matchen började trevande från vår sida med många utvisningar som gjorde att "Bajen" i numerärt överläge kunde ta ledningen med 1 - 0. I slutet av perioden fick även vårt lag möjlighet att spela i numerärt överläge vilket resulterade i att Alex Cewe kunde kvittera till 1 - 1.

I andra perioden blev disciplinen bättre för vår del emedan det blev tvärt om för Hammarby vilket också resulterade i att vi kunde gå till pausvila inför den tredje perioden med en 4 - 1 ledning. Målen gjordes i tur och ordning av Lucas Claeson, Isac Lundberg och David Sävje. De två sista målen kom i spel 5 mot 4.

Den tredje perioden hade knappt hunnit börja när Fabian Lundgren satte 5 - 1 med ett vackert skott. David Sävje visade sedan sin spelskicklighet och sin näsa för att göra mål genom att "sätta" både 6 - 1 och 7 - 1. Jimmy Rydberg avslutade målskyttet genom att på egen hand göra 8 - 1. Skotten vann vi med 38 - 26 (8-10, 16-6, 14-10)

Till matchens lirare utsågs David Sävje bland annat för sina tre mål men också för i övrigt väl utförd match. Samuel Sundin är också värd att nämnas med en räddningsprocent på hela 96,15%. Det är inte för inte som Samuel ligger tvåa i seriens målvaktsliga.

Som vanligt, får man väl numer säga, gjorde FOC:s hejaklack FFG en fantastisk insats när man höjer trycket i hallen genom att heja fram laget. Närmast i tur står nu hemmamatchen mot Brinken kl. 19:45 nu på onsdag den 29/2.