Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

Tuff seriestart för J-18 laget
2019-10-06 10:41
Årets seriestart för vårt J-18 lag blev mycket tung. Flemingsberg, som  stod för motståndet, visade sig vara för svåra och förlustsiffrorna skrevs till 0 - 9 efter periodsiffrorna 0 - 2,  0 - 2 och 0 - 5.
Redan efter 1.29 in i den första perioden tog Flemingsberg ledningen och efter 5.25 utökades deras ledning till 2 - 0. Spelet jämnades därefter ut något genom att Flemingsberg drog på sig en utvisning och ytterligare en i periodens slutskede. Trots Flemingsbergs dominans skapade vi i perioden några vassa målchanser som mycket väl hade kunnat resultera i mål.

Vi inledde den andra perioden med spel 5 mot 4, men dessvärre utan resultat. I stället utökade Flemingsberg på sin ledning till 3 - 0 endast en minut efter avslutat powerplay. Flemingsberg drog på sig ytterligare två utvisningar under perioden vilka dessvärre för vår del slutade resultatlösa. Flemingsberg fortsatte att trycka på mot vårt mål och vår målvakt William Ringström storspelade och höll oss resultatmässigt kvar i matchen. Men i periodens slutminut kunde han dessvärre inte stå emot och Flemingsberg kunde utöka sin ledning till 4 - 0.

Efter 3.05 in i den tredje perioden drabbades vi av en utvisning vilket Flemingsberg utnyttjade och gjorde då sitt femte mål för dagen. Tröttheten hos våra spelare blev nu påtagligt synbar och Flemingsbergs dominans ökade. Vilket också kom att ge resultat genom att inom loppet av fem minuter i periodens sista halva göra ytterligare fyra mål och gå upp till ledning med 9 - 0. Efter 53,59 gjorde vi målvaktsbyte genom att William Ringström utgick och Samuel Sundin ersatte honom i målet under de avslutande sex minuterna som blev mållösa.
Skottstatistiken: 16 - 70 (3-21, 7-23, 6-26). Utvisningsminuter: FOC Farsta 4 x 2 min. och Flemingsberg 5 x 2 min.