Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

J-18 laget föll i förlängning
2019-09-14 11:09
Efter en mycket jämn match där målchanserna för båda lagen växlade med jämna mellanrum förlorade vårt J-18 lag gårdagens bortamatch mot Saltsjöbaden med 3-4. Saltsjöbaden avgjorde matchen till sin fördel i spel 3 mo 3 då det återstod 1.07 min. av förlängningen.

Saltsjöbaden inledde starkast och tog ledningen med 2-0 innan Viktor "Bergan" Björkqvist reducerade till 2-1. Viktor slet sig loss på vänsterkanten, efter passning från Viggo Eriksson, och sköt ett överraskande skott som målvakten inte hann med att stöta bort. Saltsjöbaden utökade därefter ledningen till 3-1. Saltsjöbaden drog på sig en utvisning när det återstod drygt 2 minuter av perioden. Detta utnyttjade vi  och reducerade till 2-3 genom David Sävje. Målet var ett riktigt klassmål där David passade till Isak Fehrling som i sin tur passade tillbaka pucken och David kunde lura bort målvakten och sätta pucken upp i nätet. Skotten i perioden vanns av Saltsjöbaden med 12-7.

Andra perioden var också mycket jämn och  händelserik men slutade mållös. Saltsjöbaden vann skotten även denna period men nu med 9-7.

Den tredje perioden var också mycket händelserik och även här byttes målchanserna friskt. Perioden var mållös ända in i slutet då vi plockade ut vår målvakt Samuel Sundin och spelade med 6 utespelare. Detta schackdrag lyckades och då det var 4 sekunder kvar av perioden lyckades Lucas Claeson kvittera efter passning från Daniel Kårström. Skottstatistiken i perioden blev 13-8 till Saltsjöbaden och totalt 34-22

Matchen gick således till förlängning och spel 3 mot 3. Denna spelform var en ny upplevelse för de flesta av våra spelare. Chanserna radades upp från båda lagen och målvakterna storspelade men när det återstod 1.07 av  förlängningen lyckades Saltsjöbaden avgöra matchen till sin fördel genom att göra 4 - 3. Skotten i förlängningen blev 5-4 till Saltsjöbaden.