Alag

Referat: FOC Farsta IF - Norrtälje IK
Andra segern i rad i fortsättningsserien
2021-12-04 11:43
Vår målvakt Linus Storckovius tacktalar efter att ha blivit utsedd till "Matchens lirare" i gårdagens segermatch mot Norrtälje

Fortsättningsserien i Div 3 Östra har börjat bra för FoC Farsta. Efter inledningsvinsten i tisdags mot Österåker tog vi i går kväll ytterligare en seger när vi besegrade Norrtälje med 5-2 på hemmaisen i Farsta Ishall. Detta innebär att vi nu är obesegrade och ligger tvåa i tabellen på samma poäng som ettan Östervåla. Segern grundlades i första hand genom vår första femmas effektivitet framför motståndarmålet samt att vår målvakt Linus Storckovius storspelade och gjorde ett antal spekulativa räddningar då Norrtälje forwards fått frilägen med honom. Linus räddningsprocent var imponerade 94,59%!

Matchen började bra för vår del och vi skapade en hel del skarpa lägen redan från början och det första målet kom efter 5:53 då Rasmus Fröden satte pucken i nät efter framspelning från broder Niklas och Elias Persson. Efter mycket fint spel kunde sedan Rasmus göra sitt andra mål för dagen och återigen var det Elias och Niklas som stod för framspelningen. Efter 2-0 målet tappade grabbarna dessvärre tempot i spelet och blev näst intill stillastående varför misstagen blev allt fler och som ett brev på posten kom Norrtäljes reducering till 1-2 genom Jonathan  Lundberg och innan perioden var över kom också kvitteringen till 2-2 genom Gabriel Wiita-Adamsson som på egen hand utnyttjade  ett av våra felpass i egen zon.

Efter en del påpekande från tränarna i periodpausen kom grabbarna ut med viss revanschlust och perioden var bara 7 sekunder gammal då Marcus Glansborg återgav oss ledningen genom att göra 3-2 målet efter att ha blivit helt friställd genom Arvid Hällgrens fina passning. I mitten av perioden ökade sedan Niklas Frödén på ledningen till 4-2 efter fint samspel med broder Rasmus

Den tredje perioden inledde vi med att dra på oss en utvisning redan efter 36 sekunder och direkt efter påföljande nedsläpp åkte vi på ytterligare en utvisning när en av våra backar, efter vunnen tekning, skulle rensa bort pucken men dessvärre fick den en olycklig bana och dömdes som "Puck Out".  Dessbättre klarade vi av det påföljande 3 mot 5 spelet på ett föredömligt sätt utan ytterligare reducering från Norrtälje. Strax efter att vi blivit fulltaliga klev vår första femma fram igen och genom ett strålande spel kunde Rasmus Frödén utöka vår ledning och fastställa slutresultat till 5-2 med assist av Elias Persson och Niklas Frödén.

Nästa match är på fredag i nästa vecka mot Ormsta på bortaplan. Således en liten paus i seriespelet vilket är välkommet för vår del då vi fortfarande har många borta på grund av skador och sjukdomar. Förhoppningsvis har även några av dem frisknat till så att de kan bli aktuella för spel i nästa vecka.

Nästa hemmamatch, som är den sista innan juluppehållet, blir på fredag den 17/12 då vi möter Solna kl. 19:30 i Farsta ishall