Referat: IFK Österåker Vikings HC - FOC Farsta IF
Snöplig förlust mot Österåker
2021-11-13 12:31
En nöjd Marcus Glansborg efter att ha gjort 2-0 mot Österåker

Fredagskvällens bortamatch mot Österåker slutade med en snöplig förlust med 3-4. Periodsiffrorna blev 2-1, 1-2 samt 0-1 med våra siffror först. Österåkers segermål kom snöpligt när vi  spelade i numerärt överläge med fem utespelare mot fyra och i ett skede av matchen där vi låg på och skapade flera heta målchanser. Sett över hela matchen gjorde vi en bra match trots att flera av våra nyckelspelare inte var med. Dessutom blev tre av killarna tvungna att bryta matchen.på grund av skador.

Vi började matchen mycket bra och hade ett tempofyllt spel vilket också gav resultat då Elias Persson efter knapp nio minuters spel gjorde 1-0 när han i samarbete med Marcus Glansborg tog sig in i mitten av "slottet" och avslutatade med ett rappt skott. Nägra minutrer därefte utökade Marc Lindh vår ledning till 2-0 när Elias Persson släppte pucken bakom sin rygg och Marc snappade upp pucken och åkte rakt in i Österåkers zon och avslutade med ett handleds skott som smet in på målvaktens klubbsida. Dessvärre kunde Österåker reducera då Österåekers Robert Norling låg kvar vid vår blå och fick en passning direkt på bladet från egen zon och gjorde inget misstag ensam med vår målvakt Linus Storckovius. Skotten slutade 11-8 till oss.

Dessvärre var Niclas Ottossonda tvungen att bryta matchen inför den andra perioden på grund av en skada. Den andra perioden var endast 41 sekunder gammal då Österåker kvitterade till 2-2 efter en markeringsmiss från vår sida då Österåkers back smög upp  mot målet och helt ensam satte pucken i öppet mål. Dock återtog vi ledningen till 3-2 några minuter senare när Elias Persson skapade en två mot en situation och gav därefter Marcus Glansborg en fin pass som han disting satt i nät med ett handledsskott på målvaktens plockhandssida.. Tio minuter in i period.en blev Calle Kimell skadad och även han blev tvungen att bryta matchen. I slutet av perioden råkade vi ut för en tveksam utvisning som vi till synes klarade bra men dessvärre blev en misslyckad rensing i hop med ett misslyckat byte ödestiger då utnyttjade Österåker utnyttjade situationen och kvitterade till 3-3.

Den tredje perioden började med att vi fick ytterligare en skada då Simon Fast fick ett felskär samtidigt som han blev tacklad och föll med huvudet före in i sargen varefter också han var tvungen att bryta matchen. Därefter böljade spelet fram och tillbaka med målchanser på båda sidor men känslan var dock att det var vi som styrde matchen. och mitt i perioden blev Kim Miller frispelad vid mitt linjen och åkte ifrån sin uppvaktning men blev hakad flera gånger och därigenom inte fick möjlighet att avsluta på ett bra sätt. I de flestas ögon borde det i det läget ha dömts straff i stället för utvisning som nu blev påföljden. Vid det efterföljande powerplayspelet snodde dessvärre Österåker åt sig pucken precis innanför deras blå linje varvid deras meste målgöraare William Brundberg blev frispelad och ensam med vår Linus Storckovius satte han pucken i nät.  Därefter blev det mycket spel i Österåkers försvarszon och när det vatr 1½ minut kvar tog vi ut vår målvakt varefter, när det var 29 sekunderkvar och efter några utvisningar för båda lagen, fick vi även möjligthet att spela sex mot fyra men utan att vi lyckades göra något fler mål.

Trots förlusten har vi fortfarande möjligheten att ta oss till AllTrean men då måste vi slå Mälarö HC på deras hemmais nu på tisdag och även vinna den sista matchen mot KTH på vår hemmais kommande fredag samtidigt som Mälarö måste förlora på bortaplan mot Älta. Senast vi mötte  Mälarö var på hemmaplan i seriens inledning då vi vann med 7-2 och kan grabbarna upprepa detta så är chansen till spel i AllTrean god.