Utbildat ishockeyspelare sedan 1977
J18

J-18 laget slutade 4:a i serien
2020-03-05 12:59
Vårt J-18 lag spelade på onsdagskvällen sin sista seriematch för den här säsongen då vi mötte Väsby på bortaplan. Matchen slutade med en förlust och slutresultatet blev 1 - 5 efter periodsiffrorna 1 -1, 0 - 0, 1 - 4. Siffror som inte återspeglade matchbilden då matchen var mycket jämn vilket också återspeglas i skottstatistiken som totalt blev 31 - 34 (9-8, 11-12, 11-14) med våra siffror nämnda först.
Den första perioden började mycket bra för vår del. Grabbarna spelade verkligen en fin ishockey med många passningar i djupled där passningsmottagaren hade farten uppe vilket också medförde att vi skapade många vassa målchanser. Det dröjde heller inte länge förrän vi fick utdelning och ta ledning med 1 - 0. Det var Isac Lundberg som efter 4:35 satte pucken i nät på passning från David Sävje och Fabian Lundgren. i mitten på perioden ådrog sig Väsby en utvisning och vi fick möjlighet att spela fem mot fyra men dessvärre blev den femma som var inne på isen lite för offensiva och tillät en kontring där Väsby spelarna kom 3 mot 1 och kunde kvittera till 1 - 1 i numerära underläget. Vi fortsatte dock att spela bra och fortsatte att att skapa målchanser bl. a. i form av stolpskott och frilägen med Väsbys storspelande målvakt Ida Boman som genom både tur och skicklighet kunde hålla kassen fri från påhälsning.

Den andra perioden blev mer ett ställningskrig och dessvärre blev det från vår sida betydligt sämre spel med mer fokus på vad några av Väsbys spelare "slängde" ur sig än fokus på vårt eget spel. Trots detta skapade vi även i denna period många fina målchanser och vid ett par tillfällen låg pucken dessutom och "dansade" på mållinjen. Men dessvärre slutade perioden mållös.

Den tredje perioden inleddes olyckligt då Väsbys Simon Gerdin, endast 2 minuter in i perioden, "snodde"  en olycklig passning i vår zon och därigenom kunde ge Väsby ledningen med 2 - 1 och minuten därefter utökade Väsby dessutom ledningen till 3 - 1 genom Elan Eghdami. Efter det målet ökade självförtroendet och spelglädjen hos Väsby emedan det dessvärre blev helt motsatt effekt i delar av vårt lag och Väsby kunde också ganska enkelt göra både 4 - 1, genom Simon Gerdin, och 5 - 1, i spel fem mot fyra, genom Viktor Klang.

Seriespelet är nu slut för den här säsongen och träning samt träningsmatcher väntar för spelarna innan isen tas bort i slutet av april. Så här långt är det bestämt att vi skall spela två vänskapsmatcher mot Saltsjöbaden. En på hemmaplan den 11/3 samt en på borta plan den 27/3. Dessutom skall laget åka på en gemensam bussutflykt till Trollhättan för att deltaga i J-18 cupen "Trollhättan Hockey Trophy" den 3 -5 april där det är 10  deltagande lag.