Referat: Solna SK - FOC Farsta IF
Seger över Solna
2021-11-09 10:00
Niklas och Rasmus Frödén taktiksnackar

Gårdagskvällens uppskjutna match mot Solna HC på bortaplan slutade med seger för FoC Farsta med 3-2. Dock satt segern långt inne  och matchen avgjordes först efter straffar då vår nye målvakt Linus Storkocvius, efter att ha gjort en bra match under ordinarie tid, höll nollan i straffläggningen. Rasmus Fröden var den som på ett säkert sätt satte vår vinststraff i mål. Periodsiffrorna slutade 2-0, 0-2, 0-0, 0-0, 1-0 med våra siffror nämnda först

Inför matchen drabbades vi av flera återbud på grund av skador och sjukdomar och dessutom var Niklas Frödén avstängd efter matchstraffet mot Älta. Matchen började bra och vi spelade mycket förtroendeingivande samt skapade många chanser i inledningen av matchen vilket också renderade i att Solna ådrog sig en utvisning redan efter 02:14 och bara efter 35 sekunders spel i 5 mot 4 satte vi 1-0 genom Calle Kimell med assist av Arvid Hölgren och Filip Beiron. Nästa utvisning för Solna kom efter 13:16 och även denna gång kunde vi utnyttja det numerära överläget och Filip Beiron gjorde 2-0 efter fint förarbete av Emil Wulff och Rasmus Fröden. Spelmässig dominerade vi perioden stort även om skotten blev jämna med 12-10 i vår favör.

Den andra periodens inledning blev olycklig då vi redan efter 1:41 in i perioden ådrog oss en utvisning som resulterade i att Solna reducerade till 1-2 efter ett löst skott från blå linjen som gick i mål bakom vår målvakt som var helt skymd. Vi återtog därefter greppet om matchen och förde spelet på ett till synes betryggande sätt då en Solnaspelare får tag i pucken och skjuter ett skott som såg ut att gå en bra bit på sidan av målet men Solnas Ville Virtanen lyckade med konststycket att få pucken i mål genom att träffa pucken på ett tennisslag och därmed kvittera till 2-2. Skotten i perioden vanns av oss med 15-7.

Den tredje perioden blev mållös trots att vi pressade Solna hårt med många målchanser som följd och dessutom spelade vi i numerärt överläge vid två tillfällen. Genom vår press uppstod det också blottor i vårt försvarspel vilket gjorde att Solna kunde kontra och skapa några heta chanser som dock slutade mållösa.. Skotten i perioden slutade 13-11 till Solna.

I övertidsspelet skapade vi återigen heta chanser och Kim Miller hade en puck i ribban och i slutet av övertidsspelt fick vi möjligheten att spela 4 mot 3 under i 46 sekunder dock utan att lyckas få pucken i mål.

Den första omgången i straffläggningen slutade med att båda lagen missade sina straffar. I den andra omgången missade Solna sin straff emedan Rasmus Fröden åkte fram och sköt sin straff distinkt i mål. Vår målvakt Linus Storckovius, som var säkerheten själv i hela matchen, tog även Solnas tredje straff vilket innebar att matchen var avgjord till vår fördel.

Således tog vi två viktiga poäng i streckstriden och vi ligger nu endast tre poäng efter Österåker som för närvarande ligger på den åtåvärda 4:e plasen som innebär att laget tillsammans med lag 1-3 får sspela i fortsättningsserien AllTrean och slåss om en plats till div. 2 nästa år.

I morgon tisdag, när vi förhoppningsvis spelar med ordinarie lag, har vi möjlighet att ta ytterligare värdefulla poäng i strckstriden då vi återigen möter Solna - fast denna gång på hemmais i Farsta Ishall. Matchen börjar kl. 19:30.