Referat: FOC Farsta IF - Mälarö Hockeyförening
Andra segern i rad
2021-10-21 00:06
Elias Persson är beredd att skjuta under PP-spelet i den andra perioden

FoC Farsta A-lag fortsätter i vinnarspåret genom att på hemmaplan under tisdagkvällen komfortabelt vinna över Mälarö Hockey med 7-2. Våra killar chocköppnade och spelade en rak och fartfylld hockey som gjorde att vi från första stund bet oss fast i anfalls zonen och redan efter 2 minuter ledde vi matchen med 2-0. Laget spelade med ett tempo av högsta klass och kedjan bestående av Elias Persson och bröderna Niklas samt Rasmus Frödén angav tonen och hade "Lilla julafton" denna kväll när de gjorde 6 av våra 7 mål.

Den första perioden var kanske lagets bästa så här långt i säsongen. Laget hade ett högt speltempo redan från matchstart vilket resulterade i en 1-0 ledning redan efter 1:08 då Niklas Frödén gjorde 1-0 på assist från Elias Persson samt Rasmus Frödén. Det andra målet lät inte heller vänta på sig och innan speakern var klar med redovisningen av 1-0 målet kom också nästa mål vilket gav en 2-0 ledning. Målgörare denna gång var Elias Persson och passningen stod Rasmus Frödén för.  Mälarö kunde därefter, i samband med en kontring, reducera till 2-1 genom Nils Segerstedt efter 6:05. FoC killarna lät sig inte störas av reduceringsmålet utan fortsatte med sitt fina spel och skapade många målchanser. Efter 12:12 kom också 3-1 lmålet och återigen var det Niklas Frödén som nätade på passning från brorsan Rasmus Frödén. Skottstatistiken i perioden slutade med 12-8 till FoC

I den andra perioden var det raka och fartfyllda spelet bortblåst och Mälarö fick möjlighet att genom några vassa målchanser testa vår målvakt Elias Hallsten dock utan klara av att överlista honom. Vi åkte på fyra utvisningar under perioden och det påverkade givetvis spelet i negativ riktning och Mälarö kunde skapa målchanser dock utan att göra något mål och de vann följdaktligen också skottstatistiken i perioden med 15-10

I den tredje perioden var speltempot åter på plats i vårt lag vilket också resulterade i att vi efter 45:10 utökade vår ledning till 4-1 genom Niklas Frödén som gjorde sitt tredje mål för kvällen assiterad av Elias Persson. Strax därefter fick Mälarö en utvisning och i PP-spelet kom ett av kvällens snyggaste mål som föregicks av ett snabbt "klapp-klapp" spel som avslutade genom att Rasmus Frödén enkelt kunde göra 5-1 genom att sätta pucken i öppet mål Förarbetet stod Elias Persson och Rasmus Frödén för. Nu var det fart på grabbarna och 6-1 kom också kort därefter då Elias Person gjorde sitt andra mål i matchen och denna gång var det Niklas Frödén som stod för assisten. I matchens slutskede kom Calle Kimell, från högerkanten, ensam med målvakten och gjorde 7-1 målet genom ett rappt handledsskott som målvakten inte hade en chans att ta. I matchens allra sista sekund reducerade Mälarö genom att sätta 2-7

Närmast väntar bortamatch kl. 20:30 nu på fredag mot KTH Hockeyklubb i FuturPension Hallen på Östermalms IP