Alag

Referat: Foc Farsta IF - Solna HC
Säsongens första poäng
2021-09-16 14:07
En nöjd Marcus Glansborg efter att ha ökat FoCs ledningen till 3-1 mot Solna Hockey

Säsongens tredje träningsmatch spelades under onsdagskvällen hemma mot Solna Hockey. Slutresultatet blev 3-3 efter att vi tappat ledningen lite snöpligt i numerärt överläge när det endast återstod drygt 1 minut av matchen. Periodsiffrorna blev 0-0, 2-1 och 1-2. Siffrorna för skott på mål blev 38-26 (7-10, 18-8, 13-8)

Matchen började mycket försiktigt från vår sida vilket medförde att de flesta av våra spelare inte kom upp i sin normala kapacitetsnivå.  Perioden slutade analogt med detta också mållös trots att vi fick spela powerplay vid två tillfällen.

I den andra perioden blev tempot och rörligheten bättre från vår sida vilket också, efter 6:44 in i perioden, gav utdelning då Carl Mogård på egen hand satte pucken i nät med ett skott från mitten av anfallszonen. Drygt en minut senare, då klockan visade 8:14, drabbades Solna av en ny utvisning vilket vi utnyttjade på bästa tänkbara sätt genom att redan efter 19 sekunder, i spel 5 mot 4, göra 2-0 genom Philip Holmqvist på pass från Marc Lindh och Carl Kimell. Vi drabbades därefter av två utvisningar med kort mellanrum vilket innebar att Solna fick spela 5 mot 3, vilket de också utnyttjade genom att Mihail Andersson reducerade till 2-1 efter 11:13.

I den tredje perioden utökade Macus Glansborg vår ledning till 3-1 när det hade gått 6:10 in i perioden och passningen stod Malcolm Nordström för. Glädjen blev dock kortvarig då Solna, endast 18 sekunder därefter, reducerade till 3-2 genom Servan Alaca. När matchen led mot sitt slut och det endast var 2:08 kvar fick Solna en utvisning vilket innebar att vi skulle spela 5 mot 4 i princip resterande tid av matchen. Då spred det sig nog en känsla av seger i kroppen hos de flesta FoC-spelarna inklusive ledare och publik. En känsla som dessvärre kom på skam då Solna, i spel 4 mot 5, snodde åt sig pucken i egen zon och Dennis Allingmon kunde därefter, ensam med vår målvakt Emil Sundström, kvittera till 3-3 efter 18.38. Den återstående delen av Solnas utvisning blev dessvärre mållös trots stor press från vår sida. Men som vanligt är det bara att "bryta ihop" och gå vidare inför nästa uppgift.

Nästa uppgift för A-laget blir träning på fredag kväll och på söndag kväll kl. 18:20 väntar returmötet mot Solna i Ulriksdals IP Hall 2.