19:30  Matchstart
Förlust mot Ormsta
2022-02-06 17:00
Malcolm Nordström (nr. 15) jagar puck efter att Marcus Henriksson (nr. 16) vunnit tekningen i numerärt överläge.

Fredagskvällens match mot Ormsta slutade med förlustsiffrorna 3-4 efter det att gästerna avgjort under OwerTime i spel 3 mot 3. Efter första perioden såg det mycket ljust ut och vi hade ledning med 2-0 och stundtals ett relativt bra spel trots att vi drog på oss många utvisningar. Dessvärre förändrades matchbilden och vårt spel kom av sig i takt med att vi ådrog oss utvisningar vilket också var den bidragande orsaken till att gästerna kunde göra ställningen jämn inför den tredje perioden och till slut också ta hem den extra poängen.

Matchen började annars mycket bra för vår del med bra spel och vi skapade många bra chanser innan vi, efter 8 min in i perioden, fick möjligheten att spela PowerPlay. Ett PP som fungerade mycket bra och redan 45 sek in i det numerära överläget kom 1-0 målet genom Emil Wulff som sköt ett skott från sin backposition som smet in bakom Ormstas skymda målvakt. Förarbetet stod Marcus Glansborg och Malcolm Nordström för. Efter fortsatt förtroendeingivande spel kom också 2-0 genom Kim Miller som, efter passning från William Lindh, sköt ett kanonhårt skott som Ormstas målvakt inte hade någon chans att ta. Om spelet stundtals var förtroendeingivande så var inte vår diciplin på sanma nivå då vi drog på oss hela 5 st. utvisningar under den 1:a perioden.

I den andra perioden fortsatte vi dessvärre att dra på oss onödiga utvisningar och gästerna bjöds in i matchen när de efter 34:27, i spel 5 mot 4, reducerade till 1-2. Några minuter senare kom också 2-2 som ett brev på posten. Målet kom direkt efter att vi hade klarat av ytterligare en utvisning och precis blivit fulltaliga då Ormsta lyckades få in pucken bakom vår målvakt Linus Storckovius.

I den tredje perioden spelade vi till en början återigen en bra ishockey och skapade flera långa anfall vilket resulterade i att Ormsta drog på sig en utvisning. Utvisningen utnyttjade vi på allra bästa sätt genom att Niklas Ottosson, efter 48:40, gjorde 3-2 på ett hårt skott från sin backposition: Målet kom till efter att vi återigen haft ett bra powerplayspel och Kim Miller samt Oscar Nelson var passningsläggare till målet. Dessvärre fortsatte vi med att dra på oss utvisningar även i denna period och kvitteringen till 3-3 kom också då vi hade en man utvisad och dessvärre då det endast återstod 37 sekunder av matchen.

Matchen gick således till förlängning och även här skapade vi chanser att avgöra matchen till vår fördel utan att lyckas. I stället  avgjorde Ormsta det hela till sin fördel genom att göra 3-4 efter 3:04  in i förlängningen.

En läxa inför framtiden får bli att det är svårt att vinna matcher om man tillåter motståndarna att spela med en man mer motsvarande en hel period.

Nu när restriktionerna upphävs på onsdag är förhoppningara att serien återigen spelas enligt matchschema. Vår nästa match är på bortaplan mot KTH nu på onsdag och därefter på lördag mot Solna och även den matchen på bortaplan. Nästa hemmamatch blir på fredag den 18.2 mot KTH.